Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Dinnyét vásárolni

egy bájt törölve, 2014. július 17., 07:15
a
Lépések: Paronímiatévesztés.
# '''Ha sárgadinnyét vennél, a szaglásodra kell hagyatkoznod.''' Bár az érett sárgadinnye önmagában is kellemes illatot áraszt, az igazi profik szerint nem a héját kell szagolni, hanem a szár végét.
# '''Ha görögdinnyét veszel''', általában választanod kell a csíkos és az egységes, sötétzöld változat között. A csíkosak között általában kevesebb az ízetleníztelen, viszont a sötétzöldnek vékonyabb a héja, így kedvezőbb az ár/érték aránya.
# '''Vizsgáld meg alaposan a kiválasztott dinnye héját.''' Jó jel, ha a szára, a szár környéke és az ezzel ellentétes pont is száraz – ez általában azt jelenti, hogy a dinnye érése (természetes körülmények között) befejeződött.
# '''Keresd a pörsenéseket!''' Bizakodásra ad okot az is, ha a dinnye héján (főként a csíkos fajtánál) hegek, forradások, száraznak látszó pörsenések vannak, a háttérben ugyanis gyakran a cukorfok megemelkedése áll.
# '''Egy másik módszer a „hersentés”''': ha az érett dinnye két végpontját összenyomjuk, egy halk roppanó, hasadáshoz hasonló hangot hallhatunk.
# '''Mérvadó lehet a dinnye mérete is''': a nagyobb gyümölcsök (a csíkos fajtánál) állítólag édesebbek a kicsi társaiknál.
 
== Tippek ==
33
szerkesztés