Riasztóval védeni az ingatlant

A Hogyankell.hu wikiből

BŐVÍTENDŐ CIKK

Ezt a cikket bővíteni kellene annak érdekében, hogy megfeleljen a Hogyankell.hu tartalmi, formai és minőségi irányelveinek!

[szerkesztés] Hogyan kell Riasztóval védeni az ingatlant?

Saját tulajdonú ingatlant, önmagunk is felszerelhetünk vagyonvédelmi berendezéssel, - közismert néven - riasztóval. 30 éves szakmai tapasztalatom bátorított a cikk megírására, mellyel reményeim szerint kellő segétséget tudok nyújtani mindazok számára, akik önállóan szeretnék megvalósítani otthonuk, nyaralójuk, esetleg üzlethelységük elektronikus védelmét. Ám ha ezt mégis szakemberre kívánják bízni, akkor a sorok olvasása az igények megfogalmazásához ad majd vélhetően hasznos információkat.


[szerkesztés] Lépések

  1. Alkalmas vagyok-e? Az elektronikus vagyonvédelem egy szakma. Azonban megfelelő műszaki - elektromos, vagy elektronikai - előképzettséggel, némi kézügyességgel és egy tapasztalt segítővel, -ez lennék én- egy kissebb riasztó rendszer önállóan is megvalósítható.
  2. Segédlet.pngMennyit szánok rá? A projektre fordítható összeg fogja meghatározni, hogy milyen szintű, minőségű, védelmi rendszer építhető meg az adott keretből, ill. fordítva is feltehető a kérdés, hogy az igényeimnek megfelelő eszközök, védelmi fokozatok, milyen kiadást igényelnek. A döntésben, választásban az alábbi táblázat kínál segítséget.
  3. Az ingyenes riasztórendszer valójában egy részletfizetési konstrukció, ahol egy távfelügyeleti kötelezettségvállalás során a riasztó rendszer árát havi részletekben fizetjük meg a telepítő vállalkozás felé. Egyértelmű, hogy ezt önállóan nem szerelhetjük fel, de kétségkívül egy hosszú élettartamú közepes, vagy inkább jó, de mindenképp kielégítően erős védelmi szintet biztosító rendszer birtokosai lehetünk 0Ft kezdő részlettel.
  4. Az 50 000Ft alatti kategória a mindent is árusító webáruházakból szerezhető be. A felső összeghatár közeli rendszerek, akár a jó szintet is megüthetik amennyiben valóban tudják mindazt amit a kínai, vagy kínaiangol ismertetőben állítanak róla. Nem hosszú időre készülnek, zéró szervízháttér és alkatrész utánpótlás a jellemző. Az önálló telepítés azért javasolt, mert szinte lehetetlen szakembert találni a beszerelésére. Gyors, rövidtávú megoldásként, kisérletező kedvűeknek - tapasztalatszerzés céljából - javaslom csupán.

(folyt.köv.)

[szerkesztés] Tippek

MEGJEGYZÉS: Add meg a tippeket, amik segítik az olvasót a megvalósítás során. Minden új tippet egy csillaggal (*) kezd! Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!

  • Első tipp


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

MEGJEGYZÉS: Sorold fel azokat a dolgokat, amire szükség van a megvalósítás során. Minden szükséges eszközt új sorba írj, az elején egy csillaggal (*). Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!

  • Első szükséges dolog


[szerkesztés] Figyelmeztetések

MEGJEGYZÉS: Amennyiben szeretnéd az olvasókat figyelmeztetni valamire a témával kapcsolatban, azt itt tudod megtenni. Minden figyelmeztetést új sorba írj, az elején egy csillaggal (*). Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!

  • Első figyelmeztetés

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

MEGJEGYZÉS: Ha találsz a témához kapcsolódó Youtube videót, akkor azt itt tudod befűzni az oldalba. Ehhez nem kell más tenned, mint az „IDE” szó helyett beírnod a kiválasztott Youtube videó egyedi kódját!


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

MEGJEGYZÉS: Az alábbi minta alapján add meg azokat a webcímeket és a hozzájuk tartozó rövid leírást, amit forrásként használtál, illetve szorosan a témához kapcsolódnak. Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!


Az oldal szerzői

Alarmaster, Hogyankell