Fürdőszobát berendezni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell Fürdőszobát berendezni?

Furdoszoba-butor-bh.jpeg
Túl sok a holmi, túl kevés a hely? Ezzel a gonddal szinte mindenki szembesül, ha a fürdőszoba berendezéséről van szó. Sokszor pár milliméterért harcolunk a szobában, ezért okosan kell megterveznünk a helyet. Lássuk, mire érdemes figyelnünk, és milyen lehetőségeink vannak!


[szerkesztés] Lépések

 1. Az első lépés a megfelelő kád kiválasztása, vagyis inkább annak mérlegelése, hogy van-e elég hely a kádnak. Sokan szeretnek sarokkádat beépíteni, mert így nem kell kerülgetni. Ügyeljünk arra, hogy legyen hely fölötte függönyt fellógatni, mellette pedig törülközőtartót elhelyezni!
 2. Ha nincs hely kádat betenni, nézzünk körül a zuhanyzók világában! Sokféle és sokfajta kabin létezik, rengeteg méretben és formában, különböző funkciókkal. Biztosan megtalálhatjuk, amire szükségünk van. Használhatunk a szoba falaihoz épített kabint is, ahol a zuhanytálca maga a padló, a zuhany falai pedig közvetlenül a külső falakhoz vannak kapcsolva.
 3. A fürdőszobák általában kisebb szobák, ezért sokat lendít a dolgon, ha van természetes fényforrásuk. Minél nagyobb ablakot tudunk beépíteni, annál komfortosabb lesz a fürdőnk. Főleg, ha okosan helyezzük el a nélkülözhetetlen tükröt. Jó esetben szerencsésen visszaveri a fényt, amit a világos színűre festett falak nagyon szépen megsokszoroznak. A tükör elé vagy fölé helyezett lámpákkal még szebb hatást érhetünk el.
 4. Van egy okos megoldás a hely minél praktikusabb kihasználására: a falba építhető modulok (WC, csap stb.) használata. Megkönnyíti a takarítást, ha nem hozunk létre kis sarkokat, ahol megülhet a por.
 5. Térjünk rá a bútorokra! A fürdőszobabútor elsődleges és legfontosabb jellemzője, hogy vízálló. Nem gondolnánk, hogy ez probléma lehet, de érdemes elgondolkodni azon, milyen minőségű bútort veszünk, milyen bevonattal. Ha spórolunk a minőségen, megeshet, hogy pár év múlva a bevonat lemállik, esetleg az anyag megreped, főleg természetes faanyagok esetében.
 6. Egy fürdőszobában sok mindent kell tárolnunk, használjuk ki okosan a teret! Érdemes világos színekben gondolkodni, hogy a bútorok minél jobban beleolvadjanak a környezetükbe és kisebbnek tűnjenek. Általában a bútor és a tükör együtt jár, így praktikus. A konzolos megoldás ugyanazért jó, amiért a falba épített modul: gond nélkül takaríthatunk alattuk, de a négylábú megoldások is nagyon esztétikusak lehetnek.
 7. Most szembesülünk egy újabb érdekes feladattal: a mosdótál elhelyezésével. Ha bútorba beépített tálat választunk, számolnunk kell azzal, hogy kisebb hely marad alatta a fiókoknak. Ilyenkor válasszunk függőleges irányú, hosszú bútort, sok fiókkal, hogy minden jól elférjen! De néha nincs helyünk ezt megoldani: ilyenkor sem kell kétségbe esnünk, mert erre is van megoldás: a bútorra ültethető mosdótál. Jó nehéz darabot válasszunk, hogy elkerüljük az esetleges baleseteket! Az ilyen darabok előnye, hogy mivel nemcsak a tetejük látszik, nagyon esztétikus látványt nyújtanak, mind az anyaguk, mind a díszítésük miatt. Egy szép márvány- vagy műmárvány tál, díszítve vagy faragva, fürdőszobánk dísze lehet.

[szerkesztés] Tippek

 • Zuhanykabinoknál figyeljünk arra, hogy a zuhanytálca erős és stabil legyen, mert ellenkező esetben idővel megrepedhet vagy megsüllyedhet.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Szaniterek, fürdőszoba berendezések
 • Szakemberek


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A fürdőszoba csempézésénél kerüljük azokat a darabokat, amik vízzel érintkezve csúszóssá válnak, egyértelmű okokból.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell