Elrejteni kedvelt oldalainkat a Facebookon a nyilvánosság elől

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell elrejteni kedvelt oldalainkat a Facebookon a nyilvánosság elől?

www.madtomatoe.com

A Facebookon lehetőségünk van például kedvenc zenénk, könyvünk, sportcsapatunk vagy éppen hobbinkkal, érdeklődési körünkkel kapcsolatos oldalakat lájkolni, és kategóriákba rendezve megadni őket profilunkban. A kedvelt oldalainkon zajló történéseket (bejegyzéseket, fotókat, eseményeket) folyamatosan nyomon követhetjük saját hírfolyamunkban, így mindig naprakészek lehetünk velük kapcsolatban. Azonban lehet, hogy van olyan lájkolt oldalunk, amelyet nem szívesen „vállalnánk fel” a nyilvánosság előtt. Néhány kattintással elrejthetjük ezeket az oldalakat ismerőseink szeme elől.

[szerkesztés] Lépések

 1. Jelentkezz be saját Facebook fiókodba! A szükséges beállításokhoz saját profilunkba kell belépni, ahol Kedvenceink dobozát is találjuk.
 2. Kattints a Kedvencekre! Ha kategóriák szerint is megadtad kedvelt oldalaidat, akkor tudsz csak bizonyos oldalakat elrejteni. A szerkesztés gombra kattintva megjelennek az adott kategórián belül található kedvelt oldalak nevei.
 3. Válaszd ki az elrejteni kívánt oldalt! Az „X”-re kattintva törölhetjük ezt az adott kategóriából.
 4. Válassz ki egy olyan kategóriát, amelyet nem használsz! Ebbe az üres kategóriába kell begépelni az imént törölt, elrejteni kívánt oldal nevét. Nem gond, ha az oldal és a kategória témája nem egyezik.
 5. Kattintsunk a kategória mellett található ikonra! Ahhoz, hogy valóban ne látszódjon mások számára az adott oldal, az adatvédelmi beállításoknál a „Csak én” állapotot kell kiválasztanunk.
 6. Fejezd be a szerkesztést! Miután végeztünk az elrejteni kívánt oldal(ak) „eltüntetésével”, már csak rá kell kattintanunk a „Szerkesztés befejezése” gombra.
 7. Kövesd nyomon kedvelt oldalaidat! Attól függetlenül, hogy elrejtettünk bizonyos oldalakat, a továbbiakban ugyanúgy láthatjuk hírfolyamunkban a velük kapcsolatos történéseket. Ha pedig lájkoljuk bejegyzéseiket vagy fotóikat, akkor arról nem fognak tudomást szerezni Facebook ismerőseink.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha valóban el akarunk rejteni egy-egy kedvelt oldalt, akkor azokat előbb rendezzük különböző kategóriákba!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • saját Facebook fiók
 • kedvelt Facebook oldalak kategóriákba rendezve

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne lájkoljunk obszcén, közízlést sértő oldalakat!

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya