Virsli múmiát sütni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell virsli múmiát sütni?

Sausagesin.jpg

Az egyik leggyorsabban elkészíthető „fingerfood” falatkák alapanyaga sok esetben a leveles tészta. A gyorsaság és a sokféle ízesítési lehetőség mellett az is előnye, hogy jól lehet formázni. Halloweenre ropogós múmiasütit alkothatsz belőle virsli és egy kis krémsajt segítségével. Felnőttek és gyerekek egyaránt kedvelni fogják.


[szerkesztés] Lépések

  1. Készítsd elő a leveles tésztát:
    • Olvaszd fel, majd nyújtsd ki liszttel meghintett asztallapon vagy deszkán.
    • Vágd fel csíkokra, melyek kb. 1 cm szélesek legyenek.
  2. Készítsd elő a többi hozzávalót:
    • Néhány darab virsli: a virslik száma attól függ, hogy egészben vagy feldarabolva szeretnéd betekerni őket a tésztacsíkokkal. Úgy kisebb múmiákat kapsz, ha a virsliket félbe vágod hosszában, majd keresztben is.
    • Szükség van még a következőkre: 1 db tojás, krémsajt és fekete mustármag (vagy egész bors).
  3. Készítsd el a múmiákat:
    • Tekerd körbe a virsliket a tésztával. Mindezt teheted rendezett sorokban, halszálka-minta szerűen vagy véletlenszerűen feltekerve is. Legjobb, ha kissé kilátszik a virsli a tésztacsíkok alól.
    • A virslik egyik végén hagyhatsz ki helyet az arcnak, de a szemek akár a tésztára is kerülhetnek. A szemeket 2 pötty krémsajt és 2 szem fekete mustármag vagy egész bors segítségével tudod megformázni. Mindezt sütés előtt, de sütés után is megteheted.
  4. Süsd meg: helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend meg tojássárgával. 15-20 perc alatt 190°-on süsd aranybarnára.


[szerkesztés] Tippek

  • Ha tekercselésnél szükséges, kissé sodord meg a tésztacsíkokat.
  • Kínálj hozzá mártogatóst: ketchupot, különböző zöldségkrémeket, mustárt, majonézt. Emellett feldarabolt zöldségek (pl. uborka, paprika) is jól mennek hozzá.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 1 csomag leveles tészta (akár teljes kiőrlésű változatból)
  • 1 db tojás, krémsajt és fekete mustármag (vagy egész bors)
  • sütőpapír


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A leveles tészta rövid idő alatt megsül, ezért ellenőrizd sütés közben.
  • Ha egész borsot használsz díszítésként, figyelmeztesd a fogyasztókat, hogy evés előtt vegyék le a szemeket.


[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Zserbó