Biztonságosan potencianövelőt választani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell biztonságosan potencianövelőt választani?

Szinte napi rendszerességgel panaszkodnak férfiak, hogy nem találnak egy rendes potencianövelőt ami működne, átverték őket valami bóvli potencianövelő kapszulával, esetleg nem tudják eldönteni, hogy mi lenne a nekik való szer, ami újra életre kelti férfiasságukat. Mi most segítünk, hogy megtaláld a neked való tökéletes potencianövelő készítményt.

Mielőtt belevágnánk a top 4-es listába, ami a sikeres vásárláshoz vezet, beszéljünk meg pár dolgot, ami nem biztos, hogy mindenkinek egyértelmű.

Vannak tévhitek, miszerint a potencianövelő gyógyszerek csak vényre kapható készítmények, de ez nem teljességgel igaz. A Viagra potencianövelő gyógyszernek minősül, mivel az OGYÉI által engedélyezett, kizárólag szakorvos által, vényre kiadható készítmény, ami egy konkrét gyógyszer.

Viszont a legtöbb potencianövelő nem mindig minősül gyógyszernek, hanem az „étrendkiegészítők” vagy a „gyógyhatású készítmények” csoportjába sorolják őket, amik már vény nélkül kaphatóak gyógyszertárakban, de akár egyes Herbáriákban és gyógynövényboltokban is, hiszen általában természetes hatóanyagokat tartalmaznak, amik többnyire ártalmatlanok. Ettől függetlenül ezeknek is az OÉTI végzi a bevizsgálását, hiszen adagolásuk hasonló egy gyógyszerkészítményhez.

A következő pár pont segít, hogy mire figyelj a vásárlásnál és hogy megtaláld a neked tökéletes vény nélküli potencianövelőt.

[szerkesztés] Lépések

  1. Mindig ellenőrizd, hogy honnan rendeled a potencianövelőt! Akármilyen bizalomgerjesztő is lehet egy website, ha csak egy telefonszám vagy egy emailcím van rajta és semmi más információ, inkább kerüld el messziről, és rendelj máshonnan. Ma már sok megbízható webáruház van akik forgalmaznak biztonságos és hatásos potencianövelőket. Ellenőrizd hogy rendelkeznek a bejelentett céginformációkkal, valóban erre a tevékenységre szakosodtak-e, mivel ezek számon kérhetőek és magad is érvényesítheted a vásárlói jogaidat.
  2. Ha megvan a neked szimpatikus webshop, és kiválasztottad a készítményt, ellenőrizd, hogy rajta van-e az OÉTI listáján! Ez kritikusan fontos, hiszen az OÉTI listán minden bevizsgált potencianövelő étrend-kiegészítő szerepel. Ami azon nincs fent, az valószínűleg nem engedélyezett, tehát illegális vagy veszélyes, így kerüld! Az ellenőrzéshez szükséges listát itt találod: www.ogyei.gov.hu/bejelentett_etrend_kiegeszitok/
  3. Ha szerepel az OÉTI listáján, informálódj hogy milyen összetevőket tartalmaz a potencianövelő! Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy a potencianövelők összetevőit is mindig figyeld, ha vásárolni akarsz. Az összetevők és hatóanyagok tudatában már tudhatod, hogy lesz-e rá allergiás reakciód, vagy hogy egyáltalán szedheted-e az adott potencianövelőt. Ha a weboldalon nem találod sehol a készítmény összetevőit, akkor keress egy másik oldalt.
  4. Ha minden rendben van eddig, azért nézd meg azt is, hogy ki gyártja a szert! Rendben, eddig eljutottál, minden oké a kiválasztott potencianövelőddel. De vajon a gyártó fel van tüntetve? Ha igen, akkor ki gyártja és forgalmazza? Van működési engedélye? Létezik egyáltalán? Mióta vannak a piacon? Ezek fontos kérdések, és ha akár az egyikre nem találsz választ, inkább állj tovább és keress mást!

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Mindig ellenőrizd le ezeket a forrásokat és ne dőlj be az illegális internetes patikáknak. Ahol vényköteles gyógyszert találsz recept nélkül, azok a termékek mind hamisak és kockázatosak! Válassz biztonságos kiegészítőket, ellenőrzött kínálatú áruházaktól.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell