Virágot hajtatni szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
12. sor: | 12. sor: | ||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * Ha a virágzás után is szeretnénk megtartani a növényt, akkor nagyobb és mélyebb edénybe ültessük (egyébként elég akkora cserép, amely néhány centiméterrel nagyobb a hagyma átmérőjénél). A növényről a virágok elnyílása után vágjuk le a virágszárat, majd tápoldatozzuk a levelek leszáradásáig. A növény visszahúzódása után a hagymát emeljük ki a földből és tegyük papírzacskóban hűvös, jól szellőző helyre. Ősszel újra elültethetjük. Ha van rá lehetőségünk, elvirágzás után kertbe ültessük ki a növényt, és csak minden második évben hajtassunk egy | + | * Ha a virágzás után is szeretnénk megtartani a növényt, akkor nagyobb és mélyebb edénybe ültessük (egyébként elég akkora cserép, amely néhány centiméterrel nagyobb a hagyma átmérőjénél). A növényről a virágok elnyílása után vágjuk le a virágszárat, majd tápoldatozzuk a levelek leszáradásáig. A növény visszahúzódása után a hagymát emeljük ki a földből és tegyük papírzacskóban hűvös, jól szellőző helyre. Ősszel újra elültethetjük. Ha van rá lehetőségünk, elvirágzás után kertbe ültessük ki a növényt, és csak minden második évben hajtassunk egy hagymát. |
* Preparált jácinthagyma hajtatása: ezeket a növényeket előkezelték, ezért rövidebb ideig tart a gyökereztetés. Tegyük olyan speciális üvegbe, amelynek kiöblösödő nyaka megtartja a hagymát, míg alsó része tárolja a vizet. Csak annyi vizet tegyünk bele, hogy az ne érjen a hagyma aljához! Takarjuk le olyan papírsüveggel, ami nem ereszti át a fényt, és viszonylag hűvös helyen tároljuk. Amikor a gyökerek már jól fejlettek, vigyük melegebb helyre, de továbbra is takarjuk. Ha a virágrügyek kifejlődtek, vigyük a szoba legfényesebb pontjára. | * Preparált jácinthagyma hajtatása: ezeket a növényeket előkezelték, ezért rövidebb ideig tart a gyökereztetés. Tegyük olyan speciális üvegbe, amelynek kiöblösödő nyaka megtartja a hagymát, míg alsó része tárolja a vizet. Csak annyi vizet tegyünk bele, hogy az ne érjen a hagyma aljához! Takarjuk le olyan papírsüveggel, ami nem ereszti át a fényt, és viszonylag hűvös helyen tároljuk. Amikor a gyökerek már jól fejlettek, vigyük melegebb helyre, de továbbra is takarjuk. Ha a virágrügyek kifejlődtek, vigyük a szoba legfényesebb pontjára. | ||
31. sor: | 31. sor: | ||
* [http://www.balintgazda.hu/kerdesek/virag-balkon/1481-jacint-hajtatasa-marciusi-nonapra.html Bálint gazda tanácsai] | * [http://www.balintgazda.hu/kerdesek/virag-balkon/1481-jacint-hajtatasa-marciusi-nonapra.html Bálint gazda tanácsai] | ||
* [http://www.kertember.hu/node/176 A Kertember cikke sok részlettel az utógondozásról] | * [http://www.kertember.hu/node/176 A Kertember cikke sok részlettel az utógondozásról] | ||
− | |||
− |