Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Thai tésztát készíteni

79 bájt hozzáadva, 2011. május 12., 15:57
nincs szerkesztési összefoglaló
== Lépések ==
# '''Készítsük elő a kínai gombákat! ''' A szárított gombákat körülbelül fél órára áztassuk be meleg vízbe! Ha megszívták magukat, vágjuk fel apró csíkokra!# '''Készítsük elő a többi zöldséget! ''' Pucoljuk meg őket, és daraboljuk fel apróra! A répát és a káposztát csíkozni érdemes! A konzerves szójacsíráról és a bambuszrügyről öntsük le a levet!# '''Főzzük elő a tésztát! ''' A spagettit sós vízben főzzük meg, de vigyázzunk, hogy ne főjön túl! Mivel a zöldségekkel is kicsit még össze fogjuk pirítani, ezért hagyhatjuk kicsit ropogósra. # '''Pirítsuk meg a zöldségeket egy kis olajban! ''' A répát, káposztát, hagymát tovább kell pirítani, mint a gombát, a szójacsírát vagy a bambuszrügyet, ezért először csak azokat tegyük a wokba! Ha már kezdenek pirulni, tegyük hozzá a többi zöldséget is!# '''Pirítsuk össze!''' A megfőtt tésztát a már összepirult zöldségekkel keverjük össze a wokban, majd locsoljunk rá egy kis szójaszószt!# '''Néhány percig tűz fölött forgassuk össze a tésztát és a zöldségeket! ''' Ha nem elég sötét a színe, keverjünk hozzá még egy kis szójaszószt!# '''Végső simítások:''' Sóval, borssal ízesítsük az ételt, majd ha készen van, tálaljuk fel frissen!
== Tippek ==
* Ha a receptben szereplő valamelyik zöldséget nem szeretjük, azt akár ki is hagyhatjuk. Ugyanakkor más zöldségekkel (pl. borsó, bébi kukorica, kínai kel) is bátran kísérletezhetünk.
* Illatos omlós csirkével nagyon finom a thai tészta, érdemes kipróbálni.
 
== Figyelmeztetések ==
* Ne használjuk sok olajat, hogy ne legyen túl zsíros az étel!
* A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz is sós!
 
== Amire szükségünk lehet ==
532
szerkesztés