Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Gazpachót készíteni

2 413 bájt hozzáadva, március 13
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell gazpacho-t készíteni? == rightA gazpacho egy hűsítő, nyers zöldségleves, amely a forró nyári napokon külö…”
== Hogyan kell gazpacho-t készíteni? ==

[[Fájl:Remek-gazpacho-recept.jpg|right]]A gazpacho egy hűsítő, nyers zöldségleves, amely a forró nyári napokon különösen kedvelt. Ez a tradicionális spanyol étel friss alapanyagokból készül, így nemcsak finom, de egészséges is. Itt van egy egyszerű recept, hogy te is elkészíthesd otthon.

== Lépések ==
# ''Alapanyagok beszerzése'':
#* Körülbelül 1 kg érett paradicsom
#* 1 közepes méretű uborka, meghámozva
#* 1 zöld paprika
#* 1 kis vöröshagyma
#* 2 gerezd fokhagyma
#* 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
#* 1 evőkanál vörösborecet
#* Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
#* Egy csipet cayenne bors (opcionális)
# ''A zöldségek előkészítése'':
#* Mossuk meg alaposan a paradicsomot, uborkát, paprikát és vöröshagymát.
#* Vágjuk fel nagyobb darabokra a paradicsomot, uborkát, zöld paprikát és vöröshagymát. A fokhagymát pucoljuk meg.
# ''Összetevők összeturmixolása'':
#* Helyezzük az összes felvágott zöldséget, a fokhagymát, az olívaolajat, a vörösborecetet, a sót és a borsot (valamint a cayenne borsot, ha használunk) egy nagy turmixgépbe.
#* Turmixoljuk simára. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatjuk.
# ''Hűtés'':
#* Öntsük át a levest egy nagy tálba, és tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára, de legjobb egy éjszakán át, hogy az ízek jól összeérjenek.
# ''Tálalás'':
#* Kóstoljuk meg, és szükség esetén ízesítsük utólag sóval, borssal vagy ecettel.
#* Tálaljuk hidegen, díszíthetjük apróra vágott uborkával, paprikával, hagymával, vagy akár friss kenyérkockákkal.

== Tippek ==

* A gazpacho íze nagymértékben függ az alapanyagok minőségétől, ezért használjunk érett, jó minőségű zöldségeket.
* A gazpachot előre elkészíthetjük, és akár néhány napig is tárolhatjuk a hűtőben, így az ízek még jobban összeérnek.

== Amire szükséged lehet ==

* Nagy teljesítményű turmixgép vagy konyhai robotgép
* Hűtőszekrény
* Éles kés
* Vágódeszka

== Figyelmeztetések ==

* Ügyeljünk arra, hogy a gazpachot mindig hűtve tálaljuk, mivel melegítve nem ízletes.
* Aki allergiás bármilyen összetevőre, az hagyja ki azt a receptből.

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [https://www.gimmesomeoven.com/authentic-gazpacho-recipe/ Authentic gazpacho recipe]
3 567
szerkesztés