Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Pálcikával enni

A lap korábbi változatát látod, amilyen TimiO (vitalap | szerkesztései) 2014. december 18., 12:46-kor történt szerkesztése után volt. (Tippek)

Hogyan kell pálcikával enni?

Evopalca.jpg

Többnyire a szokásos kanál, kés, villa hármas használata elegendő az ebéd elfogyasztásához, de egy igazi kínai vagy japán vacsoránál, amennyiben autentikusak akarunk maradni, könnyen kibabrálhat velünk az evőpálcika. A megfelelő technika ismerete nélkül nem fogunk jóllakni a jól bevált evőeszközeink híján. Ezen viszont most segítünk.

Lépések

  1. Vegyük kézbe a pálcikákat. Az evőpálcák vastagabbik felét fogjuk meg, a hegyesebb végét használjuk majd az étel felcsípésére. A jobb kezesek a jobb, a balkezesek a bal kezüket használják.
  2. Helyezzük el a pálcákat.
    • Az első pálcát, amit stabilabban kell fogni, fektessük a hüvelykujj tövéhez, és szorítsuk a gyűrűsujjhoz.
    • A másik pálcát az első fölé helyezzük úgy, hogy a középső ujj, valamint a mutató- és a hüvelykujj végével érintkezzen. Ezekkel fogjuk a pálcikát kezelni.
  3. Tanuljuk meg mozgatni őket. A középső ujjal nyitjuk, a mutató ujjal csukjuk össze a pálcikákat. Ne adjuk fel, ha elsőre nem sikerül, ebbe is könnyen bele lehet jönni idővel és egy kis gyakorlással.
  4. Kezdődhet a lakoma. Jó étvágyat!

Tippek

  • A két pálca végei egy vonalban legyenek étkezés közben, csak így tudod összecsípni a falatot. A legegyszerűbb trükk, ha a pálcikák végét néha odakocogtatod a tányérhoz, így eligazodnak a kezedben anélkül, hogy elengednéd őket.
  • Gyakorolj, ha azt szeretnéd, hogy ne az étteremben ülve kelljen az első lépéseket megtenni. Egy tálba tegyél sok apró tárgyat, amiket pálcikával először kiszemezgetsz, majd vissza is rakod őket apránként.

Amire szükséged lehet

  • 2 darab evőpálcikára
  • gyakorlásra


Figyelmeztetések

  • A pálcikák tisztaságára ügyeljünk.
  • Hadonászni ezekkel sem illik, ahogyan a mi hagyományos evőeszközeinkkel sem.


Kapcsolódó videók


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

TimiO