Kötözni a göngyölt húst szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell kötözni a göngyölt húst == | == Hogyan kell kötözni a göngyölt húst == | ||
[[Fájl:kotozott-hus.png|right|250px]] | [[Fájl:kotozott-hus.png|right|250px]] | ||
− | A töltött vagy göngyölt hús a sütés során szétnyílhat, ha nem rögzítjük valahogy – de a kötözés az egyben sütött húsoknak is szebb tartást, formát ad (gondoljunk csak a sonkára). A csúszós nyers hús kötözése hosszadalmas munkának tűnhet, de csak addig, amíg nem ismered a hentescsomót és a hurkok sorából álló | + | A töltött vagy göngyölt hús a sütés során szétnyílhat, ha nem rögzítjük valahogy – de a kötözés az egyben sütött húsoknak is szebb tartást, formát ad (gondoljunk csak a sonkára). A csúszós nyers hús kötözése hosszadalmas munkának tűnhet, de csak addig, amíg nem ismered a hentescsomót és a hurkok sorából álló kötözési módszert. Ha követed az alábbi lépéseket, gyorsan tudsz majd tökéletes göngyölt húsokat készíteni! |
== Lépések == | == Lépések == | ||
49. sor: | 49. sor: | ||
* [http://www.nosalty.hu/izhuszar/hussutesrol-kezdoknek-haladoknak A húskötözés technikája és más trükkök a Nosalty-n] | * [http://www.nosalty.hu/izhuszar/hussutesrol-kezdoknek-haladoknak A húskötözés technikája és más trükkök a Nosalty-n] | ||
* [http://www.seriouseats.com/2014/12/how-to-tie-a-butchers-knot.html Hentescsomó lépésről lépésre, képekkel és videóval] | * [http://www.seriouseats.com/2014/12/how-to-tie-a-butchers-knot.html Hentescsomó lépésről lépésre, képekkel és videóval] | ||
− | |||
− |