Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Kötözni a göngyölt húst szerkesztése

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell kötözni a göngyölt húst ==
 
== Hogyan kell kötözni a göngyölt húst ==
 
[[Fájl:kotozott-hus.png|right|250px]]
 
[[Fájl:kotozott-hus.png|right|250px]]
A töltött vagy göngyölt hús a sütés során szétnyílhat, ha nem rögzítjük valahogy – de a kötözés az egyben sütött húsoknak is szebb tartást, formát ad (gondoljunk csak a sonkára). A csúszós nyers hús kötözése hosszadalmas munkának tűnhet, de csak addig, amíg nem ismered a hentescsomót és a hurkok sorából álló kötözés módszerét. Ha követed az alábbi lépéseket, gyorsan tudsz majd tökéletes göngyölt húsokat készíteni!
+
A töltött vagy göngyölt hús a sütés során szétnyílhat, ha nem rögzítjük valahogy – de a kötözés az egyben sütött húsoknak is szebb tartást, formát ad (gondoljunk csak a sonkára). A csúszós nyers hús kötözése hosszadalmas munkának tűnhet, de csak addig, amíg nem ismered a hentescsomót és a hurkok sorából álló kötözési módszert. Ha követed az alábbi lépéseket, gyorsan tudsz majd tökéletes göngyölt húsokat készíteni!
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
49. sor: 49. sor:
 
* [http://www.nosalty.hu/izhuszar/hussutesrol-kezdoknek-haladoknak A húskötözés technikája és más trükkök a Nosalty-n]
 
* [http://www.nosalty.hu/izhuszar/hussutesrol-kezdoknek-haladoknak A húskötözés technikája és más trükkök a Nosalty-n]
 
* [http://www.seriouseats.com/2014/12/how-to-tie-a-butchers-knot.html Hentescsomó lépésről lépésre, képekkel és videóval]
 
* [http://www.seriouseats.com/2014/12/how-to-tie-a-butchers-knot.html Hentescsomó lépésről lépésre, képekkel és videóval]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)