„Használni a guggolós WC-t” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell használni a guggolós WC-t? == A balkáni országokban, Törökországban vagy a Távol-Keleten gyakran találkozunk guggolós WC-kkel. Ráadásul bizonyo…”)
 
(Kapcsolódó videók)
 
29. sor: 29. sor:
 
== Kapcsolódó videók ==
 
== Kapcsolódó videók ==
  
<youtube>dKkryfdtMNQ#!</youtube>
+
<youtube>dKkryfdtMNQ</youtube>
 
 
  
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

A lap jelenlegi, 2013. május 30., 15:43-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell használni a guggolós WC-t?

A balkáni országokban, Törökországban vagy a Távol-Keleten gyakran találkozunk guggolós WC-kkel. Ráadásul bizonyos országokban a WC papír használata sem megszokott, helyette a rendelkezésre álló vízzel kell tisztálkodnunk. Az alábbi cikkben bemutatjuk, miként.

[szerkesztés] Lépések

 1. Lépj a WC fölé, lábaidat tedd szét jobb, illetve bal oldalra, ezt általában egy csúszásgátló rész is mutatja. Állj háttal a lefolyó részével. Guggolos-wc1.jpg
 2. Guggolj le. Lényegében így olyan, mintha a WC felett lennél, csak éppen nem ülsz rá az egyébként sem túl higiénikus ülőkére (már ha mások is használják vagy nincs rendesen tisztítva). Néha látsz kapaszkodót is, ami segíti a guggolást. Helyezkedj el kényelmesen, ez általában azt jelenti, hogy pihentesd a karjaidat a combodon.
 3. Végezd el a kis- és/vagy nagydolgod!
 4. Ha van WC papír, használd! Néhány országban az alacsony nyomású víz és/vagy a vékony csövek miatt kérik, hogy a papírt a WC melletti szemetesben helyezd el. Ezt általában egy ikonnal mutatják. Nem szokás a WC-be dobni pl. Indiában vagy Indonéziában, hanem a szemetest használd. Ha nem látsz ikont és nem is tudsz arról, hogy nem szabad, akkor beledobhatod a WC-be.
 5. Ha nincs WC papír, és egyébként is nyitott vagy a kulturális szokásokra (vagyis nem veszed elő a papírzsepidet), akkor tisztítsd meg a nemi szerveidet és a végbélnyílásod környékét a vízzel. Ehhez általában van egy kis kancsó, amit használhatsz. A távol-keleti országokban ehhez a bal kezet szokás használni, mivel a jobb kéz az evéshez, kézfogáshoz, illetve ez esetben a kis kancsó tartására való. Guggolos-wc2.jpg
 6. Öblítsd le a WC-t! Ha van WC-lehúzó, akkor használhatod azt, de lehet, hogy e célra egy tömlő szolgál vagy éppen a kancsót kell használnod. Utóbbi kettővel a WC környékét is megtisztíthatod, ha szükséges.
 7. Ha nem WC papírt használtál, várj 1 percet, míg megszáradsz!
 8. Mosd meg e kezed alaposan szappannal.

[szerkesztés] Tippek

 • Még használat előtt is önts némi vizet a WC-be, mivel így később könnyebb lesz megtisztítani a felületét.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • WC papír vagy zsebkendő (opcionális)
 • víz

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Kezdőként érdemes a teljes alsó ruházatodat levenni, biztos, ami biztos.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag