Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Diót törni egyszerűen

A lap korábbi változatát látod, amilyen Noatah (vitalap | szerkesztései) 2014. október 20., 07:48-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell diót törni egyszerűen? == right|250pxA dió finom csemege, sok édesség alapanyaga vagy kísérő „gyümölcse” is lehet. Az…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szerkesztés Hogyan kell diót törni egyszerűen?

Diotores.jpg

A dió finom csemege, sok édesség alapanyaga vagy kísérő „gyümölcse” is lehet. Az egyetlen gond vele viszont az, hogy a megtisztított dióbél még a piacokon is drága, ha pedig héjas diót veszünk, akkor viszont bajlódni kell a feltörésükkel. Bemutatunk 3 egyszerű tippet, mellyel talán megkönnyíthetjük dolgunkat, ha spórolni szeretnénk.


Szerkesztés Lépések

Szerkesztés Első módszer

  1. Végy egy nagy lábost!
  2. Töltsd meg vízzel, és tedd fel forrni!
  3. Tegyél rá egy nagyobb szűrőt!
  4. Tedd bele a diókat!
  5. Gőzöld meg a csonthéjasokat kb. fél órán át!
  6. Ezután egyből kezd őket felbontani!
  7. Ha nem használod fel a dióbeleket azonnal, akkor a sütőben szárítsd ki őket!

Szerkesztés Második módszer

  1. Végy egy nagyobb edényt!
  2. Tegyél bele vizet!
  3. Adj a vízhez egy kanál sót!
  4. Áztasd a diókat ebben a sós vízben fél napot!
  5. Ezután 5 percre tegyük be a diókat a langyos sütőbe!
  6. A kiszáradás után könnyen bonthatók.

Szerkesztés Harmadik módszer

  1. Végy egy nagyobb edényt!
  2. Tegyél bele vizet!
  3. Helyezd a vízbe a diókat!
  4. Áztasd őket legalább fél napot!
  5. Ezután még vizesen törd fel őket! Ebben az esetben a dióbél barna bőre is könnyen eltávolítható.
  6. Ha nem használod fel a dióbeleket azonnal, akkor sütőben szárítsd ki őket!


  • Kísérletezd ki, neked melyik módszerrel a legkönnyebb!


Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • csonthéjas dió
  • víz
  • kisebb kalapács a töréshez


Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Ha inkább a jól bevált módszereket használnád, semmiképp se törj lakásban a földön diót! Felsérted vele a padlót, valamint a repkedő darabok megkarcolhatják a fafelületeket. Továbbá vigyázz önmagad épségére is, ne érjen baleset!
  • Ne hagyd vizesen a diókat, ha nem használod azonnal fel őket, mert megromlanak, penészesek lesznek! Ebben az esetben mindig szárítsd ki őket a sütőben!


Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Noatah