532
szerkesztés
Módosítások
Innen: Hogyankell.hu
nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan kell csíráztatni? ==
[[Fájl:csiraztatas-kep.jpg|right]]A csírák rengeteg vitamint, ásványi anyagot és enzimeket tartalmaznak, amelyek rendkívül jó hatással vannak a szervezetünkre. Ezért érdemes belevágni a csíráztatásba, és akár néhány nap múlva már élvezhetjük is a csírák jótékony hatását. Ráadásul, akinek nincs zöldségeskertje, az is mini kertet varázsolhat a konyhájába.
== Lépések ==
# '''Élvezzük ki a munkánk gyümölcsét!''' Ha készen állnak a csírák, utoljára ismét alaposan mossuk át, és a maradék maghéjat is távolítsuk el! Fogyaszthatjuk frissen, de műanyag zacskóban vagy üvegben sokáig elállnak a hűtőben is. Ilyenkor még lassan folytatódik a csírázás folyamata, ezért fogyasztás előtt alaposan mossuk meg őket, majd 2 órára helyezzük közvetlen napfényre!
# '''A következő csíráztatás előtt alaposan mossuk el az edényeket!'''
== Tippek ==
* Utolsó napokban fény
* Csíráztató edény vagy ennek helyettesítésére egy befőttes üveg és gézlap
== Kapcsolódó videók ==
A csíráztatás folyamata és egészségre gyakorolt hatása
<youtube>ZhgxpC24tZI</youtube>
== Felhasznált források, kapcsolódó webcímek ==