Blansírozni szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell blansírozni? == | == Hogyan kell blansírozni? == | ||
− | + | Zöldségek és gyümölcsök legegyszerűbb konzerválási módja, ha mélyhűtőbe pakolod őket. Sajnos sok zöldség és néhány gyümölcs esetén előfordulhat az, hogy „hűtőízű“ lesz, vagy hamar gumiszerűvé, ízetlenné és színtelenné válik. Blansírozással, azaz rövid hőkezeléssel, hősokkolással meg tudod őrizni eredeti, zamatos és roppanós állagukat. Emellett gyümölcsök hámozásának megkönnyítésére is kiváló módszer. | |
== Lépések == | == Lépések == | ||
44. sor: | 44. sor: | ||
* [http://www.jotudni.hu/tippek/blansirozas.html Blansírozás] | * [http://www.jotudni.hu/tippek/blansirozas.html Blansírozás] | ||
* [http://www.ritakonyhaja.hu/konyha/praktikak-tippek/2053-blansirozas-keszitsunk-magunk-mirelit-zoldsegeket.html Hogyan kell blansírozni?] | * [http://www.ritakonyhaja.hu/konyha/praktikak-tippek/2053-blansirozas-keszitsunk-magunk-mirelit-zoldsegeket.html Hogyan kell blansírozni?] | ||
− | |||
− |