Mézes likőrt készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
8. sor: | 8. sor: | ||
#Kevergessük, illetve rázogassuk meg néha még egy-két napig az üveget, hogy a méz teljesen feloldódjon! | #Kevergessük, illetve rázogassuk meg néha még egy-két napig az üveget, hogy a méz teljesen feloldódjon! | ||
#Hagyjuk megérni a likőrt! Az érési ideje kb. 3-4 hét, azonban nem baj, ha tovább hagyjuk, hiszen így még jobban összeérnek a különleges ízek, zamatok. | #Hagyjuk megérni a likőrt! Az érési ideje kb. 3-4 hét, azonban nem baj, ha tovább hagyjuk, hiszen így még jobban összeérnek a különleges ízek, zamatok. | ||
− | #Szűrjük le a likőrt! Az érlelés során a fűszerek leülepednek az üveg aljára, a likőr pedig borostyánsárga vagy óarany színűvé változik. A leszűrt likőrt öntsük szép, díszes üvegekbe, az üveg nyakára | + | #Szűrjük le a likőrt! Az érlelés során a fűszerek leülepednek az üveg aljára, a likőr pedig borostyánsárga vagy óarany színűvé változik. A leszűrt likőrt öntsük szép, díszes üvegekbe, az üveg nyakára díszítésként köthetünk egy-két fahéjrudat. |
== Tippek == | == Tippek == | ||
32. sor: | 32. sor: | ||
*Praktika magazin, 2014. február, XVIII. évfolyam, 2. szám | *Praktika magazin, 2014. február, XVIII. évfolyam, 2. szám | ||
− | |||
− |