58
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Csirkepörköltet készíteni? == center|300px A magyarok és a pörkölt receptek kézen fogva járnak egymással, hisz köztudot…”
== Hogyan kell Csirkepörköltet készíteni? ==
[[Fájl:136676.jpg|center|300px]]
A magyarok és a pörkölt receptek kézen fogva járnak egymással, hisz köztudottan ez az egyik kedvenc fogásunk. A pörkölt hatalmas múlttal rendelkezik, ebből adódóan is minden magyarnak megvan a saját pörkölt receptje, és mind valami egyedi hozzávalótól válik különlegessé. Elkészítési módszerek végeláthatatlan sorai várnak ránk a receptek labirintusában. Ez a cikk segíteni fog Neked abban, hogy elkészítsd a saját egyszerű csirkepörköltedet.
== Lépések ==
#Mosd meg a zöldségeket és a húst! Legyen tiszta az alapanyag!
#Szeletelésre fel! A paprikát, vöröshagymát és paradicsomot vágd apró darabokra!
#Fogj egy nagy lábast, és melegíts fel benne egy kis olajat vagy zsírt!
#Ha az olaj vagy zsír felmelegedett, közepes lángon folytasd a főzést!
#Add hozzá a felaprózott vöröshagymát, és néha kavarj egyet rajta!
#Várd meg, míg a hagyma elveszíti erőteljes illatát és elnyeri üveges színét, majd keverd hozzá az előkészített paprikát és paradicsomot!
#A paradicsom levének elegendőnek kell lennie a szaft létrejöttéhez, de ha úgy látod, hogy a paradicsom leve nem hozza a kívánt hatást, egy nagyon minimális vízzel meglocsolhatod!
#Amint a lábasban lévő hozzávalók összefőnek, tedd a csirkecombokat is az edénybe!
#Vízzel öntsd fel úgy, hogy a húst éppen ellepje a víz!
#Jöhetnek a fűszerek! Adj hozzá ízlés szerint sót, pirospaprikát, borsot és majorannát, majd főzd ízlés szerinti ideig! Ne felejtsd el néha megkavargatni!
== Tippek ==
*Sűrűbb szaftkedvelőknek ajánlott nagyobb hagyma, paprika, illetve paradicsom választása vagy akár a zöldségek adagjainak megduplázása.
*Ha úgy szereted a húst, hogy szinte magától leomlik a csontról, kb. 45 percig főzd.
*Köretnek kedv szerint készíthetsz tésztát, nokedlit vagy rizst, de akár friss kenyérrel is eheted.
*Ha elkészültél, a tálalt ételt feldobhatod egy kanál tejföllel.
*Ne felejtsd el a csalamádét! Esetleg kovászos uborka, csemegeuborka vagy cékla. Ízlés kérdése.
== Amire szükséged lehet ==
*Idő (kb. 1 óra)
*Vágódeszka
*Kés
*Lábas
*Hozzávalók:
• 1 evőkanál olaj/zsír
• 1 fej vöröshagyma
• 1 db paprika
• 1 db paradicsom
• 1 kg csirkecomb
• só ízlés szerint
• őrölt pirospaprika ízlés szerint
• őrölt feketebors ízlés szerint
• őrölt majoranna ízlés szerint
• víz
*Köretnek való
*Tejföl és/vagy csalamádé, stb.
== Figyelmeztetések ==
*Figyelj az előkészületeknél, hogy ne vágd meg magad a késsel!
*Ha túlságosan felforr az olaj vagy zsír, vedd le a lángot és hagyd kicsit kihűlni, mielőtt hozzáadod a hagymát!
*Ne hagyd őrizetlenül a tűzhelyet, ha be van kapcsolva!
*Figyelj, hogy ne égjen meg a hagyma!
*A fűszereket ne a piruló hagymára szórd, mert megégnek és kesernyés ízük lesz!
*Légy türelemmel! Hagyd, hogy az ízek összeérjenek!
*Ne önts túl sok vizet a lábasba! Ha mégis így alakul, a tűzhelyet állítsd nagy lángra és főzd el!
*Ha túl gyorsan elfő a szaft, adj hozzá még vizet, de ilyenkor figyelj a fűszerezésre is!
*Inkább kevesebbet tegyél minden fűszerből, mert pótolni lehet, kivenni nem!
*A hozzávalók megégésének elkerülése érdekében kavargass!
*Ne cseréld fel a lépések sorrendjét, mert teljesen más eredményt fogsz kapni!
== Kapcsolódó videók ==
<youtube>https://www.youtube.com/watch?v=VFlDvvcdk3g</youtube>
[[Kategória:Család-gyerek-kapcsolatok]]
[[Kategória:Egészség]]
[[Kategória:Művészet-kultúra]]
[[Kategória:Oktatás]]
[[Kategória:Szórakozás-kikapcsolódás]]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:136676.jpg|center|300px]]
A magyarok és a pörkölt receptek kézen fogva járnak egymással, hisz köztudottan ez az egyik kedvenc fogásunk. A pörkölt hatalmas múlttal rendelkezik, ebből adódóan is minden magyarnak megvan a saját pörkölt receptje, és mind valami egyedi hozzávalótól válik különlegessé. Elkészítési módszerek végeláthatatlan sorai várnak ránk a receptek labirintusában. Ez a cikk segíteni fog Neked abban, hogy elkészítsd a saját egyszerű csirkepörköltedet.
== Lépések ==
#Mosd meg a zöldségeket és a húst! Legyen tiszta az alapanyag!
#Szeletelésre fel! A paprikát, vöröshagymát és paradicsomot vágd apró darabokra!
#Fogj egy nagy lábast, és melegíts fel benne egy kis olajat vagy zsírt!
#Ha az olaj vagy zsír felmelegedett, közepes lángon folytasd a főzést!
#Add hozzá a felaprózott vöröshagymát, és néha kavarj egyet rajta!
#Várd meg, míg a hagyma elveszíti erőteljes illatát és elnyeri üveges színét, majd keverd hozzá az előkészített paprikát és paradicsomot!
#A paradicsom levének elegendőnek kell lennie a szaft létrejöttéhez, de ha úgy látod, hogy a paradicsom leve nem hozza a kívánt hatást, egy nagyon minimális vízzel meglocsolhatod!
#Amint a lábasban lévő hozzávalók összefőnek, tedd a csirkecombokat is az edénybe!
#Vízzel öntsd fel úgy, hogy a húst éppen ellepje a víz!
#Jöhetnek a fűszerek! Adj hozzá ízlés szerint sót, pirospaprikát, borsot és majorannát, majd főzd ízlés szerinti ideig! Ne felejtsd el néha megkavargatni!
== Tippek ==
*Sűrűbb szaftkedvelőknek ajánlott nagyobb hagyma, paprika, illetve paradicsom választása vagy akár a zöldségek adagjainak megduplázása.
*Ha úgy szereted a húst, hogy szinte magától leomlik a csontról, kb. 45 percig főzd.
*Köretnek kedv szerint készíthetsz tésztát, nokedlit vagy rizst, de akár friss kenyérrel is eheted.
*Ha elkészültél, a tálalt ételt feldobhatod egy kanál tejföllel.
*Ne felejtsd el a csalamádét! Esetleg kovászos uborka, csemegeuborka vagy cékla. Ízlés kérdése.
== Amire szükséged lehet ==
*Idő (kb. 1 óra)
*Vágódeszka
*Kés
*Lábas
*Hozzávalók:
• 1 evőkanál olaj/zsír
• 1 fej vöröshagyma
• 1 db paprika
• 1 db paradicsom
• 1 kg csirkecomb
• só ízlés szerint
• őrölt pirospaprika ízlés szerint
• őrölt feketebors ízlés szerint
• őrölt majoranna ízlés szerint
• víz
*Köretnek való
*Tejföl és/vagy csalamádé, stb.
== Figyelmeztetések ==
*Figyelj az előkészületeknél, hogy ne vágd meg magad a késsel!
*Ha túlságosan felforr az olaj vagy zsír, vedd le a lángot és hagyd kicsit kihűlni, mielőtt hozzáadod a hagymát!
*Ne hagyd őrizetlenül a tűzhelyet, ha be van kapcsolva!
*Figyelj, hogy ne égjen meg a hagyma!
*A fűszereket ne a piruló hagymára szórd, mert megégnek és kesernyés ízük lesz!
*Légy türelemmel! Hagyd, hogy az ízek összeérjenek!
*Ne önts túl sok vizet a lábasba! Ha mégis így alakul, a tűzhelyet állítsd nagy lángra és főzd el!
*Ha túl gyorsan elfő a szaft, adj hozzá még vizet, de ilyenkor figyelj a fűszerezésre is!
*Inkább kevesebbet tegyél minden fűszerből, mert pótolni lehet, kivenni nem!
*A hozzávalók megégésének elkerülése érdekében kavargass!
*Ne cseréld fel a lépések sorrendjét, mert teljesen más eredményt fogsz kapni!
== Kapcsolódó videók ==
<youtube>https://www.youtube.com/watch?v=VFlDvvcdk3g</youtube>
[[Kategória:Család-gyerek-kapcsolatok]]
[[Kategória:Egészség]]
[[Kategória:Művészet-kultúra]]
[[Kategória:Oktatás]]
[[Kategória:Szórakozás-kikapcsolódás]]
[[Kategória:Étel-ital]]