Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Skype-olni

4 215 bájt hozzáadva, 2015. május 19., 10:45
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Skype-olni? == rightA Skype egy internetes telefon, melyet több tíz millióan használnak világszerte, és amelynek segítségével …”
== Hogyan kell Skype-olni? ==

[[Fájl:Skype.jpg|right]]A Skype egy internetes telefon, melyet több tíz millióan használnak világszerte, és amelynek segítségével ingyenesen bonyolíthatsz le hang- és videohívásokat a világ bármely pontján élő ismerősöddel, aki szintén rendelkezik Skype fiókkal. Ezen kívül üzeneteket is küldhetsz, fájlokat oszthattok meg egymással, és konferenciahívást is indíthatsz a programon keresztül. Az alábbiakban a telepítéstől kezdve a használatig olvashatsz részletes útmutatót.

== Lépések ==

#'''Látogass el a [http://www.skype.com/hu/ Skype weboldalára]!'''
#'''Töltsd le a programot a gépedre!''' Ehhez nem kell mást tenned, mint a zöld színű „A Skype letöltése” gombra kattintani.
#'''Válaszd ki, hogy milyen készülékre szeretnéd telepíteni a programot!''' A fenti menüsor képekkel is jelzi, milyen eszközökre tudod telepíteni a programot. A választott eszköz alatt további opciók vannak felsorolva. Számítógép és mobiltelefon esetén például aszerint válassz, hogy milyen operációs rendszert használsz.
#'''Telepítsd a programot!''' Miután befejeződött a letöltés, nyisd meg a fájlt és végezd el a telepítés lépéseit, a megjelenő kérdések megválaszolásával (például állítsd be a kívánt nyelvet). A folyamat végén az „Elfogadás és telepítés” gomba kattintva megkezdődik a telepítés.
#'''Hozz létre Skype fiókot!''' Első telepítéskor ez a felület automatikusan megjelenik, ha még nem rendelkezel fiókkal. Meg kell adni a teljes nevedet, e-mail címet, egy felhasználónevet és jelszavat. Utóbbi kettő segítségével tudsz majd mindig bejelentkezi. Új fiók létrehozását a [http://www.skype.com/hu/ Skype weboldalán] is megteheted, a „Csatlakozzon most” menüpont alatt.
#'''Jelentkezz be és végezd el az utolsó beállításokat!''' Lehetőséged van a hangszóró, a mikrofon és a videó megfelelő beállítására, illetve profilkép feltöltésére. Az adatlapodon szereplő adatokat később is tudod módosítani.
#'''Vegyél fel partnereket!''' Ezt az emberi sziluettet és pluszjelet ábrázoló gombra kattintva tudod megtenni. Partnerek felvételéhez szükséged lesz a Skype felhasználónevükre vagy a teljes nevükre. Ezt írd be az üres helyre, majd megjelennek a találatok. Ha nem a felhasználónevet adod meg, akkor valószínűleg több találat is lesz, ezek közül profilkép, lakhely vagy egyéb adat alapján válaszd ki és vedd fel a megfelelő személyt partnerlistádra.
#'''Használd!''' Miután partnereid elfogadták a meghívást, bármikor küldhetsz nekik üzenetet, és indíthatsz hang- vagy videohívást. A partnerlistában kattints a választott személyre, majd a megjelenő szövegdobozba írva küldj neki üzenetet. Ha hívni szeretnéd, azt a fenti kamera vagy telefon ikonokra kattintva tudod elindítani. Miután létrejött a kapcsolat, élvezd a beszélgetést!

== Tippek ==

*”A Skype indítása a számítógép indulásakor” funkció nagymértékben lassítja a számítógép indulását, ezért javasolt ennek a funkciónak a kikapcsolása, amelyet a kis jelölőnégyzetben lévő pipa eltüntetésével tudsz megtenni.
*Át tudod nevezni a partnerlistádban szereplő Skype neveket, hogy úgy jelenjen meg, ahogyan te szeretnéd. Kattints a nevére, majd a felugró ablakban írd át a felhasználónevet a mellette szereplő ceruzára kattintva.

== Amire szükséged lehet ==

*Skype program
*egy Skype-használatra alkalmas eszköz (számítógép, tablet, okostelefon, TV)
*mikrofon
*webkamera

== Figyelmeztetések ==

*Előfordulhat, hogy fiók létrehozásakor az általad megadott felhasználónév már foglalt, ezt a rendszer jelzi neked, és más nevet kell választanod.
*Ne felejtsd el bekapcsolni a hangszórót, a mikrofont és a kamerát, hogy kölcsönösen halljátok és lássátok egymást!

== Kapcsolódó videók ==


<youtube>pI4N7Snt9ag</youtube>


== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

*[https://www.skype.com/hu/ Skype kezdőoldal]
*[http://spanyolonline.hu/skype-hasznalata Skype használata]
*saját tapasztalat

[[Kategória:Internet]]
64
szerkesztés