Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Pálcikával enni

2 279 bájt hozzáadva, 2014. december 18., 12:22
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell pálcikával enni? == Többnyire a szokásos kanál, kés, villa hármas használata elegendő az ebéd elfogyasztásához, de egy igazi kínai vagy japán…”
== Hogyan kell pálcikával enni? ==

Többnyire a szokásos kanál, kés, villa hármas használata elegendő az ebéd elfogyasztásához, de egy igazi kínai vagy japán vacsoránál, ha autentikusak akarunk maradni, könnyen kibabrálhat az emberrel az evőpálcika. A megfelelő technika ismerete nélkül nem fogunk jóllakni, ha továbbra is ragaszkodunk a pálcikával evéshez. Ezen viszont most segítünk.


== Lépések ==

#'''Vegyük kézbe a pálcikákat.''' Az evőpálcák vastagabbik felét fogjuk meg, a hegyesebb végét használjuk az étel felcsípésére. Jobb kezesek a jobb, balkezesek a bal kezüket használják.
#'''Helyezzük el a pálcákat.'''
#*Az első pálcát, amit stabilabban kell fogni, fektessük a hüvelykujj tövéhez, szorítsuk a gyűrűsujjhoz.
#*A második pálcát az első fölé helyezzük úgy, hogy a mutató- és a középső- és a hüvelykujj végével érintkezzen, ezekkel az ujjakkal fogjuk a pálcikát mozgatni.
#'''Tanuljuk meg mozgatni őket.''' A középsőujjal nyitjuk, a mutatóujjal csukjuk össze a pálcikákat. Ne add fel, ha elsőre nem sikerül, ebbe is könnyen bele lehet jönni idővel.
#'''Kezdődhet a lakoma.''' Jó étvágyat!


== Tippek ==

*A két pálca végei egy vonalban legyenek étkezés közben, csak így tudod összecsípni a falatot. A legegyszerűbb trükk, ha a pálcikák végét néha odakocogtatod a tányérhoz, így eligazodnak a kezedben anélkül, hogy elengednéd őket.
*Gyakorolj, ha azt szeretnéd, hogy ne az étteremben ülve kelljen az első lépéseket megtenni. Egy tálba tegyél sok apró tárgyat, amiket pálcikával kiveszel, majd vissza is pakolod őket apránként.


== Amire szükséged lehet ==

*2 darab evőpálcikára
*gyakorlásra


== Figyelmeztetések ==

*A pálcikák tisztaságára ügyeljünk.
*Hadonászni ezekkel sem illik, ahogyan a mi hagyományos evőeszközeinkkel sem.


== Kapcsolódó videók ==

<youtube>hSXwc9LwMuQ</youtube>


== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://china.cafeblog.hu/cimke/evopalcika-hasznalata/ Az evőpálca története használata]
* [http://japanvschina.gportal.hu/gindex.php?pg=8123306 Az evőpálca használata]

[[Kategória:Művészet-kultúra]]
[[Kategória:Oktatás]]
[[Kategória:Étel-ital]]
109
szerkesztés