Lelassuló mobilt felgyorsítani

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell lelassuló mobilt felgyorsítani?

Lassu-mobil-telefon-felturbozasa.jpg

Sokan használják úgy mobil eszközeiket, hogy egyáltalán nem foglalkoznak azok karbantartásával. Az eszközök ennek következtében sokkal korábban kezdhetnek el lelassulni, pedig a kellemetlenségeknek már néhány egyszerű – a mobil biztonságot is fokozó - fogással elejét lehet venni.

[szerkesztés] Lépések

 1. Mentsd le az adataidat! Még mielőtt bármit átállítanál, mentsd le az adatait, mint például az SMS-eket, a címlistát, a fotókat és az appokat. Így vissza lehet állítani a korábbi állapotokat, ha valami elveszne a takarítás során.
 2. Töröld a régi appokat! Pár gyors klikkel, egyszerűen tölthetünk le alkalmazásokat az okostelefonjainkra és a tabletjeinkre. Fontos viszont, hogy időt szánjunk az olyan appok törlésére, melyeket már nem használunk, mert így egyrészt nem lesz sok felesleges ikon a telefonunk nyitóoldalán, másrészt pedig értékes hely szabadul fel a memóriában. Ez azért is fontos, mert így csökkentjük azoknak az appoknak a számát, melyek tárolják az olyan adatainkat, mint a bankszámla számunk, vagy a lakcímünk.
 3. Frissítsd a szoftvereket! Sokan figyelmen kívül hagyják a gyakori, szoftverfrissítésre vonatkozó jelzéseket, mert úgy gondolják, hogy a frissítés túl hosszú ideig tartana. A nagyobb update-eket viszont nem érdemes elmulasztani, mert azok nagy mértékben javíthatják a mobil eszközök teljesítményét és javításokat is tartalmaznak az ismert hibákra. Ez a kisebb appfrissítések esetében is így van, mert ezek által gyakran javíthatók zavaró lefagyások, lassulások is.
 4. Töröld az üzeneteket! Sokan őrizgetnek régi SMS-eket és e-maileket, de valóban szükség van rá, hogy a mobiljukon tárolják? A legtöbb okostelefon naponta szinkronizálja az e-maileket a levelezőprogrammal, elmentve minden kapott, küldött és törölt levelet egyaránt. Ha ezeket a mappákat kiürítjük, nagyon sok értékes memória szabadul fel, gyorsabbá téve a telefonunkat.
 5. Kapcsold ki az felesleges szolgáltatásokat! Az olyan szolgáltatások, mint a wi-fi, a Bluetooth vagy a GPS, melyek mindig be vannak kapcsolva, nagyon sok belső memóriát és erőforrást emésztenek fel. Ha nem használod az internetet, kapcsold ki a wi-fit, illetve ha nem használod a térképet, kapcsold ki a GPS-t. Így a mobliod hosszabb ideig fog működni és több belső memória lesz elérhető az appok és az egyes folyamatok számára.

[szerkesztés] Tippek

 • Védd jelszóval a mobil eszközöket! Bármilyen egyszerűnek is tűnik, a használata sokak számára nem egyértelmű .
 • Használd a Norton Spot nevű ingyenes app szolgáltatását, mely segít annak követésében, hogy mely alkalmazásokhoz kapcsolódnak mobilhirdetések, illetve hogy melyik app milyen adatokat tárol rólunk.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Mobiltelefon
 • Némi felhasználói jártasság
 • Adatok mentéséhez számítógépes kapcsolat

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Védd az adataidat. Fontos, hogy minden alkalmazásunkhoz, fiókunkhoz egyedi jelszót használjunk, így ha valamelyiknek az adatai rossz kezekbe kerülnek, nem lesz akkora a baj: a kiberbűnözőknek nehéz dolga lenne valamennyi fiók feltörésével.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell