Kangoo cipőt vásárolni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell kangoo cipőt vásárolni?

Kangoo cipo.jpg

A kangoo (egy speciális cipővel végzett mozgásforma) egyre népszerűbb sport hazánkban is. Elterjedésének több oka van: kangoo edzés közben több kalóriát égethetünk el, mint más mozgásformákkal, kíméli az ízületeket és izmokat (eredetileg rehabilitációs céllal fejlesztették ki), ráadásul nagyon szórakoztató is. A kangoo cipőt használhatjuk futáshoz, edzhetünk benne otthon, de egyre több fitness teremben is tartanak kangoo órát. Az alábbi cikkben a megfelelő cipő kiválasztásához adunk tippeket.

[szerkesztés] Lépések

 1. Megéri? Először is döntsd el, hogy biztosan szeretnél-e kangoo-zni. A cipő ugyanis b. 60-70 000 Ft-ba kerül, így komoly befektetést jelent. Érdemes először 1-2 órára elmenni, hogy megtudd, milyen is a mozgásforma, mennyire tetszik neked, és szeretnéd-e hosszú távon is űzni.
 2. Lábméret: A kangoo cipő méretezése a következő (forrás: Használati utasítás a kangoo cipőkhöz)
Kangoo cipo merettablazat.jpg
 1. Súly: Túlsúlyosaknak sem kell attól tartaniuk, hogy eltörik alattuk a cipő, bátran kangoo-zhatnak. Azoknak ugyanakkor, akik jelentős súlyfelesleggel rendelkeznek, érdemes esetleg PRO modellt vásárolniuk. Ezeknek a cipőknek az ugráló része keményebb (a félkörív (Shell) például szélesebb és hosszabb). Keményebb edzésre vágyóknak is egyébként ezt a modellt ajánlják.
 2. Gyerekcipő: A szülők a gyerekekkel együtt is élvezhetik a sport örömét, hiszen kifejezetten gyerek modellek is vannak, mégpedig a Power Shoe széria. Ennek a cipőnek a használata 18 és 55 kg között ajánlott.
 3. Karbantartás: A kangoo cipő karbantartást is igényel, az egyes részeinél a következőkre ügyeljünk:
  1. A T-rugót (T-Spring) 60-80 óra után cseréljük.
  2. A cipőbetét 30 fokon gépben is mosható, de tilos centrifugálni!
  3. A cipőcsatokat időnként olajozzuk meg, ha már nehezen lehet őket becsatolni!
  4. A félkörívet (Shells) is érdemes időnként cserélni. Ha szabadban használjuk a cipőket, akkor sűrűbben, ilyenkor ugyanis jobban igénybe van véve a felület.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha nem szeretnéd megvenni a kangoo cipőt, mert túl drágának találod, akkor sem kell lemondanod a kangoo edzésről! Azokban a fitness termekben, ahol tartanak órát, bérelhetsz is néhány száz forintért (általában 4-500 Ft a bérlés egy alkalomra).

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Sok online oldalon kínálnak kangoo cipőket nagyon kedvező (akár 20-25 000 Ft-os) áron, de jó, ha elővigyázatosak vagyunk! Előfordulhat például, hogy hiányzik a sarokemelő szárny (ez elsőre nem is szembetűnő, látszólag a cipő ugyanolyan, mint amit a hivatalos boltban is kínálnak), vagy az „alig” használt cipő valójában már hordhatatlan.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Lábméret
 • Elővigyázatosság

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Felhasznált források, kapcsolódó webcímek

Az oldal szerzői

Andi02