Különlegessé tenni a Valentin-napot

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell különlegessé tenni a Valentin-napot?

Valentin nap kulonleges.jpg
A Bálint-nap vagy Valentin-ünnepe az elmúlt másfél évtizedben vált népszerűvé, maga a szokás eredete azonban II. Claudius császár idejére nyúlik vissza. A legenda szerint Szent Bálint a császári parancs ellenére is keresztény szokás szerint esketett párokat, és háborúba készülő katonákat is összeadta kedveseikkel. A kivégzésre ítéltetett püspök a hite erejével visszaadta a börtönőre lányának látását, majd „a te Bálintod” szöveggel búcsúüzenetet küldött a lánynak február 14-én. Ennek emlékére most te is különlegessé teheted kedvesed egy napját.

[szerkesztés] Lépések

  1. Keress rá lehetőséget, hogy üzenetet csempéssz a kedvesednek. Csomagolj neki szendvicset az üzenettel, rakd bele a táskájába vagy a sportszerelése közé, esetleg a kocsijának az ablaktörlője alá.
  2. Egész napra tervezd meg, hogy mivel leped meg. Küldhetsz neki virágot vagy csokit a munkahelyére, elrejthetsz apró figyelmességeket a kabátzsebébe.
  3. Ha van időd, főzz neki egy finom vacsorát vagy sütit! Ne felejtsd el szépen dekorálni az asztalt, a gyertyafény kötelező!
  4. Készíts egyedi ajándékot, például egy fotómontázst a közös élményeitekből.
  5. Készíts romantikus habfürdőt magatoknak virágszirmokkal, pezsgővel és gyertyafénnyel.
  6. Valósítsd meg egy álmát, ha tudod. Ha például mindig is nagyon szerette volna, ha egy kicsit feldobjátok a szerelmi életeteket egy kis szerepjátszással, de eddig nem volt rá alkalom, most itt az ideje, hogy beszerezd a szükséges hozzávalókat.

[szerkesztés] Tippek

  • Vedd figyelembe, hogy kedvesed mire vágyik. Lehet, hogy ő ki nem állhatja a szívecskés gyertyákat vagy az egész Valentin-napot. Ha így van, ne erőltesd, találjatok egy kompromisszumos megoldást.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • szerelem

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Csak azért, mert Valentin-nap van, és szeretnéd kifejezni a kedvesednek, hogy mit érzel iránta, még ne tégy meg olyan dolgokat, melyet egyébként nem tennél. A fontos, hogy mindketten jól érezzétek magatokat.
  • Vigyázz arra, hogy nehogy kellemetlen helyzetbe hozd a kedvesed. Lehet, hogy egy tárgyaláson a zsebéből kieső, szívet tartó maci nem kelt éppen tiszteletet iránta az ügyfelei előtt vagy éppen a srácok kinevetik az edzésen - még akkor is, ha ő egyébként édesnek tartja a gondoskodásod.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag