Képet átméretezni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell képet átméretezni?

Pixlr.PNG

Kicsinyítenél egy képet? Vagy több méretre is szükséged van ugyanabból a képből? Méretezd át képeidet gyorsan és egyszerűen, Photoshop használata nélkül! Képeidet többféleképpen is át tudod méretezni, most olyan ingyenes oldalt mutatunk, ahol pillanatok alatt átméretezheted képeidet.

[szerkesztés] Lépések

 1. Keresd fel a pixlr.com oldalát! Az oldalt ezen a linken eléred.
 2. Válaszd ki a Pixlr Editor menüpontot!
 3. Másold be a képet! Az Editor menüpontra kattintva egy szövegdoboz fog felbukkanni. Válaszd ki az opciók közül, hogy honnan szeretnéd a képedet bemásolni. Ha például a kép a számítógépeden van, kattints az Open image from computer gombra, majd válaszd ki a képet és kattints a megnyitás gombra.
 4. Kattints az Output size-ra! A bal felső sarokban a Constraints opciónál válaszd ki az Output size-t.
 5. Add meg a méretet! A width rubrikába a kép szélességének a méretét, a height négyzetbe pedig a kép magasságának méretét írd. Figyelj arra, hogy a kép méretét mindkét oldalon arányosan változtasd! Amikor rákattintasz az Output size-ra, automatikusan megjelenik a kép jelenlegi mérete. Ha nem szeretnéd, hogy a képből levágjon egy részt az átméretezést követően, akkor pontosan ugyanakkora arányban változtasd a kép szélességét és magasságát is.
 6. Méretezd át a képet! Miután beírtad a kép kívánt szélességét és magasságát, az egér segítségével jelöld ki a képet, majd nyomd meg az entert.
 7. Mentsd el a képet! Ha megfelelő méretűnek találod az átméretezett képet, mentsd el. Ehhez kattints a file menüponton belül a save opcióra.
 8. Nevezd el a képet! Ezen a néven fogja elmenteni a képet.
 9. Válaszd ki a kép formátumát! A legtöbb esetben a JPEG formátum megfelelő lesz.
 10. Állítsd be a minőséget! Ha 90 és 100 közöttire állítod, akkor biztosan jó minőségű képet fogsz kapni.
 11. Kattints az OK gombra! Miután rákattintottál az OK gombra, válaszd ki, hogy hova szeretnéd elmenteni a számítógépeden a képet. Ha kiválasztottad, kattints a mentés gombra.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha az átméretezés után visszavonnád bármelyik korábbi lépésed, kattints az Edit menőponton belül az undo opcióra, vagy nyomd meg a Ctrl és a Z gombot.
 • A pixlr.com oldalon rengeteg hasznos dolgot találsz, a kép átméretezése csupán egy a sok közül. Érdemes megnézni a többi lehetőséget is.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Kép
 • Számítógép
 • Internet

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A kép átméretezésénél nagyon figyelj az arányokra! Ugyanakkora mértékben változtasd a kép szélességét és magasságát is.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Nárcisz10