IPodra zenét rakni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell iPodra zenét rakni?

Ipod.jpg

A Microsoft Windows operációs rendszert használók körében gyakori kérdés, hogy miként lehet az Apple iPodra zenét rakni? Nos, nem egy nagy ördöngösség: a legfontosabb, hogy telepítenünk kell az Apple iTunest. És hogy utána mi a teendő? Cikkünkből ezt is megtudhatod…

[szerkesztés] Lépések

  1. Csatlakoztassuk az iPodot! Amikor első alkalommal csatlakoztatod az iPododat a számítógépedhez, valószínűleg az alábbi üzenet fog megjelenni. Kattints a Yes gombra, ezáltal újraindítod a géped. Következő alkalommal erre már nem lesz szükség.
  2. Telepítsük az iTunest! Ha minden jól megy, akkor az iPodod mellé kellett, hogy kapj egy CDROM-ot is, ami tartalmazza az iTunest. Ha mégse találod, simán letöltheted innen is: http://www.apple.com/itunes/.Itunes.jpg
  3. Indítsd el a programot! Ha nem a legfrissebb verziót telepítetted, akkor előbb a rendszer felajánlja annak letöltését. Fogadd el ezt a lehetőséget! A program indításakor megjelenik egy párbeszédablak (iPod Setup Assistant), amelyben különféle beállításokat végezhetsz. Kezdő felhasználóként a legjobb, ha elfogadod a rendszer által automatikusan felajánlott opciókat. Ha végeztél ezekkel, nyomd meg a Finish gombot.
  4. Most már láthatod az iTunest. A középen látható CD borítós rész az Apple zeneáruháza (Music Store). Bal oldalon látsz egy listát, itt a különféle zenei stílusok és egyéb tartalmak találhatóak, ez elég hasonló a Microsoft Windows Media Playeréhez. E listán a Music Store alatt kell, hogy legyen az iPodod neve. Ha rákattintasz, láthatod a saját zenei listádat, ami ez esetben még teljesen üres.
  5. Kattints a Libraryre! A bal oldali listán felül láthatod a Libraryt. Kattints rá. Ez tartalmazza a rippelt (fájlba másolt) CD-ket és egyéb módon másolt zeneszámokat.
  6. Másolj! Válaszd ki azt a zenét, amit az iPodra akarsz másolni, kattints rá, majd húzd át az iPod mappájára. Ha a másolás befejeződött, eltávolíthatod az iPododat, s élvezheted a zenét.

[szerkesztés] Tippek

  • Ha a Library üres, akkor másold bele most azt a zenét, amit majd az iPodra akarsz tenni. Ehhez rakd be a CD-t, majd a felnyíló ablakban kattints az Import gombra.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • iTunes
  • iPod
  • zeneszámok

[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag