Google Plus oldalt létrehozni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Google Plus oldalt létrehozni?

Cikkünkben bemutatjuk, hogy hogyan kell Google Plus oldalt üzleti és átlagfelhasználók számára létrehozni.

[szerkesztés] Lépések

[szerkesztés] Személyes Google Plus profil létrehozása

 1. Ha még nincs Google fiókod, előbb létre kell hoznod egyet. Majd keresd fel a Google+ oldalát, és jelentkezz be.Googleplus1.jpg
 2. Googleplus2.jpg
  Ha van már Google fiókod, egyszerűen kattints a +Te feliratra.
  Majd add meg a nemedet, ha szeretnéd, akkor a fotódat, és dötns arról, hogy a Google felhasználhatja-e az adataidat a nem Google-féle webhelyeken. (Javasoljuk, hogy vedd ki a pipát, és ne engedélyezd.) Majd nyomd meg a Csatlakozás gombot.
 3. A Google+ ezt követően különböző opciókat ajánl, ezekről dönthetsz, hogy élsz-e velük, ha nem, válaszd A lépés kihagyása vagy a Kihagyás gombot:
  • Ismerősök keresése a Google+-ban
  • Ismerősök felvétele a körökbe: ha valakit felveszel a köreidbe, máris megoszthattok egymással tartalmakat.
  • Érdekes és híres emberektől származó nyilvános bejegyzések követése. Ha érdekes vagy híres személyeket veszel fel a Google+ szolgáltatásban, frissítéseket, fotókat és egyebeket kaphatsz tőlük a Google+-faladra.
 4. Majd további adatokat adhatsz meg magadról a nyilvános profilodhoz, így az ismerőseid könnyebben megtalálnak majd. Itt módosíthatod vagy töltheted fel a profilfotódat is. Majd nyomj a Befejezés gombra. Ezzel kész az alapprofilod.
 5. Ha ezzel megvagy, lépj be e profilodba, és szerkeszd meg úgy, ahogy szeretnéd.Googleplus3.jpg
 6. A jobb oldali hasábban található gombokra, vagy Profil melletti körös ikonra kattintva meghívhatod ismerőseidet, vagy kereshetsz ismerősöket.Googleplus4.jpg
 7. Megnézheted az egyes körökhöz tartozó üzenőfalra kitett állapotjelzéseket külön-külön is.

[szerkesztés] Vállalati/Márka Google Plus profil létrehozása

 1. Első lépésben hoz létre egy személyes Google+ profilt.
 2. Ha ez megvan, nyomd meg a jobb oldali hasábban található Készíts egy Google+-oldalt gombot, majd a megjelenő oldalon válassz egy kategóriát. Googleplus5.jpgMeg kell adnod azt is, hogy a Google+ összes felhasználója megtekintheti-e az oldal tartalmát, vagy csak a 18, illetve 21 év felettiek, valamint ha az oldal tartalma alkoholhoz kapcsolódik.Googleplus7.jpg
  • Helyi üzlet vagy hely: bármelyik helyi üzlet, például hotel, étterem, szórakozó hely, üzlet vagy szolgáltatás. Ha ezt a kategóriát választod, meg kell jelölnöd az üzlet helyét (melyik ország) és meg kell adnod egy telefonszámot. Ha a Google úgy ítéli meg, hogy a telefonszám és az ország egyezik, akkor ez megjelenik a Google+ profilodban, ha nem, akkor meg kell adni az üzleti információt a Google-nek, mielőtt folytatnád.Googleplus6.jpg
  • Termék vagy márka: ruházat, autók, elektronika, pénzügyi szolgáltatás stb. Adjuk a terméket vagy márkát a leginkább megfelelő kategóriához, vagy egyszerűen válasszuk ki az Egyéb, Márka, Szolgáltatás vagy Termék kategóriát. Itt megadhatjuk az oldal nevét és a webhelyet (opcionális).
  • Vállalat, intézmény vagy szervezet: szintén megadhatod az oldal nevét és a webhelyet (opcionális), a legmegfelelőbb kategóriát (pl. egészség, jogi, ipari szervezetek) vagy választhatsz az egyéb, cég, intézmény, szervezet kategóriák közül is.
  • Művészet, szórakozás vagy sport: filmek, tévé, zene, könyvek, sport, műsorok tartoznak ide. Megadhatod itt is az oldal nevét és a webhelyet (opcionális), a legmegfelelőbb kategóriát (pl. blog, együttes, hangszer, magazin, slágerlista) vagy választhatsz az egyéb, sport, szórakozás kategóriák közül is.
  • Egyéb: ha úgy érzed, a létrehozni kívánt oldal egyik kategóriába sem passzol igazán, választhatod ezt az opciót, ez esetben nem kell kategóriára szűkítened.
 3. Most következik a profil testre szabása.
  • Töltsd fel a profilképet és a szlogent, ami 10 szóban a legjobban leírja az oldaladat.Googleplus8.jpg
  • Újságold el a világnak! Oszd meg ismerőseiddel az oldalad létrehozását. (ezt később is bármikor megteheted)
  • Gratulálunk, létrehoztad a Google+ üzleti oldalad! Az ehhez tartozó linket mindenhol terjesztheted, ahol online kommunikálsz!

[szerkesztés] Tippek

 • Mik azok a körök? A körök a Google+ motorjai. Velük szabályozhatod, hogy kikkel osztod meg a tartalmakat, és hogy kiknek a bejegyzései láthatók számodra. Nem kell mindent mindenkivel megosztanod - akárcsak a való életben.
 • Itt videót nézhetsz meg a Google+ funkcióiról.
 • Ha már létezik Picassa webalbumod, akkor azt integrálhatod a Google+-hoz, de nem kell aggódnod, az adatvédelmi beállítások (tehát hogy kik láthatják a képeidet) nem változnak.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Google fiók

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A Google+ még egy viszonylag új szolgáltatás, ezért ne keseredj el, ha az elején még kevés az ismerős.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Kiscsillag