Felismerni, hogy tetszel egy fiúnak

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell felismerni, hogy tetszel egy fiúnak?

Tetszik-egy-pasi-felismeres.jpg

Nincs egyértelmű recept arra, hogy felismerd, tetszel egy fiúnak, ezért a legjobb megoldás, ha rákérdezel. Az alábbiakban azonban megadtunk néhány tippet, ezek segítségével nagy valószínűséggel felismered, ha bejössz egy pasinak.

[szerkesztés] Lépések

 1. Figyeld meg a testbeszédét. Ha sokad néz rád, mind biztató jelek lehetnek.
 2. Elemezd a szemkontaktust. Félénk srácoknál gyakran előfordul, hogy ha rád néznek és éppen te is rájuk nézel, akkor hamar elkapják a tekintetüket. A bátrabbak pedig épp ellenkezőleg, szívesen néznek a szemedbe, esetleg közben el is mosolyodnak. Ha gyorsan elkapja a tekintetét, vagy ha 1 másodpercnél tovább is a szemedbe néz, nagy valószínűséggel tetszel neki.
 3. Az érintés szerepe. Ha beszélgetés közben hozzád ér, vagy egy örömteli pillanatban gyorsan átölel, akkor az nem pusztán baráti gesztusnak tekinthető.
 4. Használd az összehasonlító módszert. Figyeld meg, hogyan bánik más lányokkal, mik a szokásai, ha komolyabb eltéréseket látsz, akkor szintén reménykedhetsz abban, hogy kedvel téged (már persze, ha neked is tetszik a pasi).
 5. A szokatlan érdeklődési kör. Ha mondjuk elkezdesz beszélni a kedvenc énekesedről és ő is rajongani kezd érte, miközben tudod, hogy nem igazán kedveli, akkor ezt feltehetően azért teszi, hogy bevágódjon nálad.
 6. Figyeld meg, hogy ideges-e, ha a közeledben van. Bármilyen apró jel, ami idegességre utal, és ez a közeledben történik, szintén jelezheti, hogy fontos vagy neki.
 7. Az árulkodó baráti kör. Ha tetszel egy fiúnak, akkor azt nagy valószínűséggel a baráti köre is tudja. Minden innen érkező szokatlan kérdés arra utalhat, hogy van alapja a megérzéseidnek. Ha például a korábbiakhoz képest gyakrabban beszélgetnek veled, vagy éppen megkérdeznek, hogy mi a véleményed a fiúról, akkor szinte biztos, hogy ha te is úgy akarnád, valami elindulhatna köztetek.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha egy srác finoman csipkelődik, vagy gyakran beléd köt, akkor ifjú korban ez is lehet a vonzódás jele. Ez a viselkedés gyakorlatilag az óvodai csihi-puhi tinédzserkori megfelelője.
 • Azt szokták mondani, hogy a pasik általában még a vajat sem találják meg a hűtőben, éppen ezért ha apró változásokat is észrevesz rajtad, akkor nyugodtan gyanakodhatsz.
 • Ha a közösségi hálózatokon, például a Facebookon gyakran lájkolja a hozzászólásaidat, az szintén árulkodó jel lehet.
 • Ne tétovázz, finoman kérdezz rá. Ha bátortalan vagy, feltehetsz neki óvatos, puhatolódzó kérdéseket is, például, hogy van-e barátnője, vagy mit gondol rólad, esetleg haza kísérne-e ma délután.
 • Ha egy srác otthagyja a barátait csak azért, hogy ne legyél egyedül. :)
 • Ha ott marad veled amikor szomorú vagy, pedig tudja, hogy máshol jobb a hangulat, buli van stb.
 • Ha folyton találkozni akar veled akkor biztosan bejössz neki! :)

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Jó megfigyelő készség
 • A testbeszéd megértése

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha túl sokat nézel egy pasit, akkor ő is sokat fog nézni, lehet, hogy azért mert éppen arra gondol, hogy vajon tetszel-e neki.
 • Soha ne feledd, hogy ha nagyon tetszik egy fiú, akkor hajlamos lehetsz arra, hogy rosszul olvasod a „jeleket”, ezért érdemes a barátnődet is bevonni a jelek „olvasásába”.
 • Ha beszélgettek és az esetek többségében a srác inkább a testedet bámulja és nem néz a szemedbe, az többnyire azt jelenti, hogy nem őszinték az érzelmei és csak meg akar kapni (ritkábban pedig azt, hogy nagyon félénk).
 • Ha egy fiú érdeklődése megnő irányodban, az jelentheti egyszerűen azt is, hogy kedvel téged, és szeretne barátkozni veled.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag, Rékuss *-*