Drupal sminket telepíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Drupal sminket telepíteni?

Drupal-tartalomkezelo-cms.png

A Drupal tartalomkezelőhöz számos ingyenesen használható smink áll rendelkezésre. Az instalállás történhet közvetlenül az adminisztrációs felületen keresztül, vagy manuális feltöltéssel. Az alábbiakban ez utóbbit mutatjuk be.

[szerkesztés] Lépések

 1. A smink telepítés előtt elsőként rendelkezned kell egy működő Drupal telepítéssel! Erről bővebben itt olvashatsz.
 2. Töltsd le a Drupal sminket. A legjobb ingyenes forrás a Drupal hivalatos oldalán található.
 3. Tömörítsd ki a sminket. A sminkek általában tömörítve vannak, jellemzően „tar.hu” formátumban. Windows alatt használd a 7-zip programot, Mac-en a Stuffir Expandert. Unix/linux alatt tar programmal tudod kitömöríteni a sminket a következő módon: tar –zxvf SminkNeve.tar.gz.
 4. Töltsd fel a kitömörített sminket a webszerverre. A fájlokat helyezd a sites/all/themes/ könyvtár alá úgy, hogy a smink neve alatti könyvtárba kerüljenek.
 5. Olvasd el a speciális sminktelepítési szabályokat. Néhány smink különleges beállításokat követel meg, ezeket jellemzően a gyökérkönyvtár Install.txt vagy Readme.txt fájljában találod meg.
 6. Engedélyezd a sminket! Lépj be az adminisztrációs felületre, majd engedélyezd a sminket a site building / themes (magyar nyelvű felület esetén a Megjelenés) oldalon.
 7. Állítsd be alapértelmezett Drupal sminkként. Ha tetszik az új megjelenés, az előbbi felületet kattintás az Alapbeállítás (Default) checkboxkra, majd mentsd el a változtatásokat.

[szerkesztés] Tippek

 • Drupal sminkek beszerzése kapcsán érdemes körülnézni az olyan template oldalalakon, mint például a Template Monster, itt már fizetni kell a sminkekért, jellemzően pár tízezer forintot.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Tömörítő programok
 • Némi Unix/Linux vagy Windows ismeret
 • Megfelelő jogosultságok

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Smink letöltésekor mindig ellenőrizd, hogy az általad használd Drupal verzióhoz telepíthető-e az adott smink.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell