Diót törni egyszerűen

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell diót törni egyszerűen?

Diotores.jpg

A dió finom csemege, sok édesség alapanyaga vagy kísérő „gyümölcse” is lehet. Az egyetlen gond vele viszont az, hogy a megtisztított dióbél még a piacokon is drága, ha pedig héjas diót veszünk, akkor viszont bajlódni kell a feltörésükkel. Bemutatunk 3 egyszerű tippet, mellyel talán megkönnyíthetjük dolgunkat, ha spórolni szeretnénk.


[szerkesztés] Lépések

[szerkesztés] Első módszer

  1. Végy egy nagy lábost!
  2. Töltsd meg vízzel, és tedd fel forrni!
  3. Tegyél rá egy nagyobb szűrőt!
  4. Tedd bele a diókat!
  5. Gőzöld meg a csonthéjasokat kb. fél órán át!
  6. Ezután egyből kezd őket felbontani!
  7. Ha nem használod fel a dióbeleket azonnal, akkor a sütőben szárítsd ki őket!

[szerkesztés] Második módszer

  1. Végy egy nagyobb edényt!
  2. Tegyél bele vizet!
  3. Adj a vízhez egy kanál sót!
  4. Áztasd a diókat ebben a sós vízben fél napot!
  5. Ezután 5 percre tegyük be a diókat a langyos sütőbe!
  6. A kiszáradás után könnyen bonthatók.

[szerkesztés] Harmadik módszer

  1. Végy egy nagyobb edényt!
  2. Tegyél bele vizet!
  3. Helyezd a vízbe a diókat!
  4. Áztasd őket legalább fél napot!
  5. Ezután még vizesen törd fel őket! Ebben az esetben a dióbél barna bőre is könnyen eltávolítható.
  6. Ha nem használod fel a dióbeleket azonnal, akkor sütőben szárítsd ki őket!


[szerkesztés] Tippek

  • Kísérletezd ki, neked melyik módszerrel a legkönnyebb!


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • csonthéjas dió
  • víz
  • kisebb kalapács a töréshez


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ha inkább a jól bevált módszereket használnád, semmiképp se törj lakásban a földön diót! Felsérted vele a padlót, valamint a repkedő darabok megkarcolhatják a fafelületeket. Továbbá vigyázz önmagad épségére is, ne érjen baleset!
  • Ne hagyd vizesen a diókat, ha nem használod azonnal fel őket, mert megromlanak, penészesek lesznek! Ebben az esetben mindig szárítsd ki őket a sütőben!


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Noatah