Android mobilt frissíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell android mobilt frissíteni?

Szeretnéd, ha a legújabb Android verzió futna a mobilodon? Mindössze néhány kattintással biztonságosan ellenőrizni tudod, hogy az adott telefontípushoz van-e újabb android változat. Ha elérhető új verzió, akkor az pár perc alatt telepíteni is tudod. Az alább leírt frissítési módok a legtöbb android alapú telefon esetében működnek, de előfordulhat egy-egy márka esetében, hogy egyedi módon kell végrehajtani a frissítést.

[szerkesztés] Lépések

[szerkesztés] Android frissítése a mobiltelefonról

 1. Lépj be az andoridos mobil Beállítások menüjébe.
 2. Görgess lefelé, amíg meg nem találod a Telefonról/Telefon névjegye opciót, kattints rá.
 3. Válaszd ki a Szoftver frissítése opciót. A frissítés opció a következő feliratokkal érhető el: Szoftver frissítés (Software update)/Rendszer frissítés (System update).
 4. Végül kattints a Szofver frissítés keresése pontra. Ekkor az android telefonod ellenőrzi, hogy elérhető-e újabb verzió. A legtöbb mobil ehhez megköveteli, hogy egy drótnélküli (wi-fi) hálózathoz csatlakozz.
 5. Kattints az új verzió telepítésére. Nagyon fontos, hogy pontosan kövesd az itt leírtakat, mert a frissítés megszakítása komoly problémákhoz vezethet.

[szerkesztés] Android frissítése USB-n keresztül a számítógépről

 1. Csatlakoztasd a mobilt USB-n keresztül a számítógéphez.
 2. Indítsd el az androidos telefonhoz kapott felhasználói programot..
 3. Keresd meg a Telefonfrissítés ellenőrzése opciót, indítsd el. Ekkor a számítógép ellenőrzi, hogy van-e új android verzió, ami a mobilodhoz elérhető, ha igen, akkor indítsd el a frissítést.

[szerkesztés] Android frissítése a telefonmárka függvényében

 1. Samsung: Egyes Samsung márkájú Android készülékek esetében a frissítés úgy oldható meg, ha a Samsung saját felhasználókezelőjébe lépsz be a korábban megadott felhasználóneveddel és jelszavaddal. Ezt követően kövesd a telefon képera frissítés ellenőrzéséhez, illetve letöltéséhez.

[szerkesztés] Tippek

 • Légy türelmes, mindenképpen a gyári frissítési opciót válaszd, nem érdemes trükközni, hiszen így elkerülheted az esetleges hibákat, ami adott esetben azt is jelentheti, hogy nem fog elindulni az androidos mobilod.
 • A frissítés keresését automatizálhatod is, amikor a Frissítés menüben vagy, jelöld be az Automatikus szoftverfrissítés opciót.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Internet kapcsolat (wifi-n keresztül) vagy USB kapcsolat és számítógép.
 • Android alapú mobil

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Mindenképpen a gyári frissítést alkalmazd, mert egyéb esetben előfordulhat, hogy nem tudod elindítani a telefonod.
 • Habár az Android egységes rendszer, de az eltérő mobil márkák és típusok esetében lehetnek apróbb különbségek a frissítés keresése és a telepítés során, kövesd mindig a telefon által jelzett utasításokat. Ha elakadsz, akkor hívd fel az ügyfélszolgálatot, ahol a telefont vásároltad.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Xperia X10 mini és X10 mini pro frissítése Android 2.1-re

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag