A Miutcank.hu-t használni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell a Miutcank.hu-t használni?

Miutcank.jpg

A MiUtcánk.hu egy új közösségi oldal, melyet fiatalok hoztak létre 2014 tavaszán. A MiUtcánk.hu egy lokális közösségi oldal, ahol felfedezhetjük, kik is a szomszédjaink, beszélhetünk velük, kölcsön kérhetünk ezt azt, megoszthatjuk dolgainkat és tudásunkat stb. Mindezt azért, hogy jó kapcsolatot építhessünk ki velük. A „Mi Utcánk” projektnek eredendően az is volt a célja, hogy napjainkban a szétdarabolódott társadalmat kicsit összefogja, közelebb hozza egymáshoz az embereket, legalább a közvetlen környezetünkben. Az oldal megjelenése és felépítése rendkívül egyszerű, mégis vidám és könnyű használni. Ha mindenhol és minden eszközön szociális életet élsz, akkor ezt a platformot sem érdemes kihagynod!


[szerkesztés] Lépések

 1. Add meg a címed a MiUtcánk oldalán!
 2. Klikkelj a címed melletti „Csatlakozás” feliratra!
 3. Regisztrálj az oldalon! Ha van Facebook fiókod, akkor egy kattintással összekötheted a kettőt, így nem kell mindig e-mail cím + jelszó kombinációval belépned.
 4. A megszokottal ellentétben itt bal oldalt találod a menüsort, ahol a mosolyra kattintva beállíthatod a profilodat. Az itt állított dolgokat a címed és az e-mail címed kivételével később bármikor módosíthatod.
 5. Ha végeztél az adataid beállításával, akkor a baloldalon, a felső sarokban lévő MiUtcánk logóra kattintva visszatérhetsz a Főoldalra.
 6. A főoldalon írhatsz üzenetet szomszédjaid számára, melyeket 6 témába csoportosíthatsz.
  • Az „Apró” témában általában eladó dolgaikat hirdetik az emberek, vagy ha vennének valamit.
  • A „Szívesség” témában add fel olyan üzeneteidet, amiben kölcsönkérnél valamit, vagy felajánlasz másoknak dolgokat használatra, vagy szívességet tennél . Például, ha tudod, hogy hétvégén utazol a Balatonra és van még hely az autóban, és szívesen fuvaroznál magaddal még embereket.
  • A „Program” füllel értelem szerűen valamilyen környékbéli programra hívhatod fel a szomszédjaid figyelmét, vagy meghívhatod őket magadhoz egy közösségépítő eseményre.
  • A „Sport” megjelölés valamilyen közös edzés meghirdetésére szolgál.
  • A „Szakember” címkével általában szereléshez, műszaki, fűtési, víz és/vagy villany problémákhoz kérnek segítséget egymástól a szomszédok.
  • A „Lelőhely” rovatban általában valamilyen szempontból szuper helyet, például olcsó boltot, remek éttermet vagy szórakozóhelyet népszerűsítenek, ajánlanak egymásnak a szomszédok.
 7. A bejegyzés-író szövegdoboz alatt láthatod az üzenőfalat, melyen időrendi sorrendben jelennek meg szomszédjaid üzenetei. Az itt megjelenő bejegyzések jobb felső sarkában láthatod a téma megjelölését. Az üzenőfal mellett pedig téma szerinti elrendezésben is láthatod szomszédjaid üzeneteit.
 8. A Facebookhoz hasonlóan itt is tudsz lájkolni az „Ez jó!” feliratra kattintva, illetve hozzá is tudsz szólni a téged érdeklő üzenetekhez a „válasz” gombra klikkelve.
 9. Kilépni a bal menüsáv alján lévő X-szel tudsz.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha már van regisztrációd, azaz már egyszer megadtad a címed, akkor a bal felső sarokban a „belépés” gombra kattintva tudsz belépni.
 • Lehetőleg minden adatot tölts ki magadról, hisz ezek alapján tudnak beazonosítani a szomszédjaid!


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • A MiUtcánk honlapja
 • Pár perc az adatlap kitöltésére
 • Igény a szomszédok megismerésére
 • Barátságos, ismerkedős természet


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A címedet pontosan írd be a regisztráció kezdetén, hisz a rendszer ez alapján helyez el a térképen! Azért is nagyon fontos ez a lépés, mert a címedet utólag nem tudod változtatni. Ha elrontottad, vagy időközben elköltözöl, akkor új regisztráció szükséges.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Noatah