== Hogyan kell uborkát eltenni savanyúságnak? ==
[[Fájl:Uborka.jpg|right]]Télen gyakran érezzük, hogy mit nem adnánk egy kis házi savanyúságért, amit gyorsan előkaphatunk. Erre jó a savanyú uborka, ami krumplis tésztához, sültekhez, és pörkölthöz ideális savanyúság.
== Lépések ==
== Tippek ==
* Ha kovászos uborkát is szeretnétek készíteni, olvassátok el [http://www.hogyankell.hu/Kov%C3%A1szos_ubork%C3%A1t_k%C3%A9sz%C3%ADteni ezt a cikkünket].
* Az uborka tisztításához a mosogatószivacs dörzsi oldala a legtökéletesebb.
* Az uborkák szárát vágjuk le, egy pici csonkot hagyjunk.
== Amire szükséged lehet ==
'''A hideg savanyú uborkához:'''
* 2 liter hideg csapvíz
* 3 dl 20 %-os vagy 6 dl 10 %-os ecet
* kapor
* pár babérlevél
'''A svéd uborkához:'''
* 4 kg uborka
* Megtisztítva mérve egy kg ép vöröshagyma