Uborkát eltenni savanyúságnak szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell uborkát eltenni savanyúságnak? ==
 
== Hogyan kell uborkát eltenni savanyúságnak? ==
 
[[Fájl:Uborka.jpg|right]]Télen gyakran érezzük, hogy mit nem adnánk egy kis házi savanyúságért, amit gyorsan előkaphatunk. Erre jó a savanyú uborka, ami krumplis tésztához, sültekhez, és pörkölthöz ideális savanyúság.
 
[[Fájl:Uborka.jpg|right]]Télen gyakran érezzük, hogy mit nem adnánk egy kis házi savanyúságért, amit gyorsan előkaphatunk. Erre jó a savanyú uborka, ami krumplis tésztához, sültekhez, és pörkölthöz ideális savanyúság.
 
== Lépések ==
 
# '''Az első recept egy hideg savanyú uborka, melyet dunctolás nélkül elkészíthetünk.'''
 
## Egy ötliteres, csavaros tetejű üveget tisztára mosunk, és fejre állítva szárítjuk!
 
## Az ötliteres üvegbe való uborka mennyiséget egészben alaposan megmosunk, leöblítjük, szűrőtálban a vizet lecsöpögtetjük róla!
 
## Elkészítjük a tartósító levet melybe 2 liter hideg csapvizet, 3 dl 20%-os ecetet, 7 evőkanál cukrot, 4 evőkanál sót, 1 szem szegfűborsot, 7 szem egész fekete borsot, pár szem mustármagot és koriandert, illetve 1 teáskanál nátrium-benzonátot, borkénport és szódabikarbónát keverünk össze alaposan, amíg a cukor és az egyéb anyagok fel nem oldódnak a vízben!
 
## Az üveg aljára pár szál alaposan leöblített kaprot teszünk!
 
## Az uborkákat jó szorosan beledugdossuk az üvegbe úgy, hogy egy kisujjnyi hely maradjon szabadon az üveg szájánál!
 
## Egy darab babérlevelet teszünk az uborkás üvegbe!
 
## Ráöntjük az előre elkészített tartósító levet úgy, hogy ellepje az uborkát!
 
## Két napig lezáratlanul hagyjuk az üveget, csak egy tiszta papírlappal fedjük le, hogy por ne szálljon bele!
 
## Két nap elteltével a tetejét alaposan rácsavarjuk, és már el is tehetjük télire az üveg uborkát!
 
# '''Svéd uborka recept nagyobb uborkákhoz, ha esetleg elfelejtettük időben leszedni őket:'''
 
## 6-7 db 8 dl-es, csavaros tetejű üveget tisztára mosunk, fejre állítva szárítjuk!
 
## A 4 kg uborkát egészben alaposan megmossuk, leöblítjük, szűrőtálban a vizet lecsöpögtetjük róla!
 
## Kicsit több mint 1 kg vöröshagymát megpucolunk, és folyó víz alatt megmosunk, majd hagyjuk lecsöpögni!
 
## Egy nagyméretű, tiszta műanyag tálba karikára gyaluljuk a hámozatlan uborkákat!
 
## Karikázzuk rá a hagymákat!
 
## Adjuk hozzá a 8 dl cukrot, 1 dl sót, 4 dl ecetet, 1 mokkáskanál nátrium-benzoátot és kénport kevés vízben feloldva!
 
## Az összerakás napján az egészet állni hagyjuk!
 
## Másnap többször keverjük át néhány óránként, majd adagoljuk az üvegekbe szorosan összenyomkodva úgy, hogy egy kisujjnyi hely maradjon szabadon az üveg szájánál!
 
## Az üvegek tetejét alaposan rácsavarjuk, és eltesszük télire!
 
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
63. sor: 41. sor:
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
* Saját recept
 
* Saját recept
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)