Tarhonyát készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Evus (vitalap | szerkesztései) 2018. július 27., 18:26-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Tarhonyát készíteni? == A tarhonya egy klasszikus magyar köret, így készítsd, hogy ne ragadjon össze! Fájl:Tarhonya_fozese300.jpg == Lép…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell Tarhonyát készíteni?

A tarhonya egy klasszikus magyar köret, így készítsd, hogy ne ragadjon össze! Tarhonya fozese300.jpg


[szerkesztés] Lépések

  1. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat.
  2. Ha felmelegedett az olaj tedd bele a tarhonyát, és időnként kevergetve pirítsd meg. Akkor jó, ha már a tarhonya szemek egy része egészen megbarnul, de vigyázz, ne égesd oda.
  3. Melegítsd fel a vizet, a legegyszerűbb egy vízforralóval, és öntsd a vizet a megpirult tarhonyához. Óvatosan csináld, mert gőz fog keletkezni!
  4. Add a sót is a tarhonyához, keverd össze, és alacsony lángon, fedővel letakarva főzd 15-20 percig. Időnként keverd át, hogy ne ragadjon le.
  5. Ha úgy érzed sok víz maradt a tarhonyán, akkor fedő nélkül főzd a végén, hogy a felesleges víz elpárologjon.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 1 csésze tarhonya
  • 2 csésze víz
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 serpenyő


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Evus