Sonkás-sajtos croissant-t készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 24., 12:42-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell sonkás-sajtos croissant-t készíteni?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell sonkás-sajtos croissant-t készíteni?

Sonkas sajtos croissan.jpg

Ha nincs kedvünk tésztát dagasztani, érdemes a modern konyha félkész alapanyagaihoz nyúlni. Az egyik ilyen a leveles tészta, amit már kisebb üzletekben is beszerezhetünk, és a fagyasztóban hosszabb ideig is tárolhatjuk, és bármikor elővehetjük.

[szerkesztés] Lépések

  1. A leveles tésztákat téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra).
  2. A bal sarkától ferdén jobbra felfele vágjuk háromszög alakúra, a teteje 8-10 cm széles legyen, majd onnan lefelé megint jobbra oldalt vágjuk háromszög alakúra és így tovább.
  3. Majd minden háromszög 8-10 cm részére teszünk egy ujjnyira a szélétől 1 kávéskanál margarint, kicsit lenyomkodjuk ujjal, hogy ne legyen púpos, majd rá a sonka és a sajt.
  4. A széleit tojással lekenjük és felcsavarjuk (croissant alakúra) a végeit összenyomva, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és bekenjük a tetejüket tojással, amelytől szép aranybarna színe lesz.
  6. Előmelegített 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
  7. A tetejét megszórhatjuk sajttal vagy szezámmal.

[szerkesztés] Tippek

  • Ha a leveles tésztát előző nap este kivesszük a fagyasztóból, reggelre kiolvad.
  • Töltelékként fűszeres vajat vagy sajtkrémet is használhatunk.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 2 csomag leveles tészta
  • 18 szeletelt sajt (háromszög alakú)
  • 18 kávéskanál margarin
  • 9 szelet selyemsonka félbevágva
  • 1 db tojás felverve kenéshez

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A croissant-okat fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin vagy sütőrácson!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.