Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Puncsot készíteni

122 bájt hozzáadva, 2013. december 15., 13:18
a
Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 31.46.104.194 (vita) szerkesztéséről Kiscsillag szerkesztésére
== Hogyan kell puncsot készíteni? ==
[[Fájl:puncs_bole.jpg|right|http://www.freedigitalphotos.net/images/Other_Drinks_g65-Thai_Style_Drink._p28332.html]]Egy téli összejövetel szinte elképzelhetetlen puncs nélkül. Mindenki fejében létezik egy elképzelés arról, hogy milyennek kell lennie a puncsnak, s ennek megfelelően több száz különféle változata létezik a hidegtől a melegig, a klasszikus angoltól a trópusiig. A punch szó perzsa nyelven eredetileg ötöt jelent, vagyis az öt hozzávalót: alapszesz, citrom, fűszerek, tea és víz. A bólé olyan szoros rokonságot mutat a punccsal, hogy gyakran szinonimaként emlegetik, egyesek viszont a meleg változatot azonosítják be a punccsal, míg a bólét a hideg verzióval.
== Lépések ==
#* Csavarjuk bele a gyümölcsök levét, és jól keverjük össze.
#* Azonnal tálaljuk.
# '''Barbadosi Rum Punch''': e híres puncs a küldetésükből hazatérő angol katonák egyik kedvenc itala volt, még versbe is foglalták: „One Sour, Two Sweet, Three Strong and Four Weak”. Egy savanyú (egy rész citrom), két édes (két rész cukor), három erős (három rész rum) és négy gyenge (négy rész víz).
# '''Trópusi puncs'''
#* Hozzávalók: 1,5 l ananászlé, 3,5 dl narancslé, 3,5 dl limonádé, 3,5 l víz, fél bögre cukor, 1 l gyömbér ízű üdítőital. Narancsgerezdek, cseresznye, eper a díszítéshez.
3 567
szerkesztés