Padlizsánkrémet készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell padlizsánkrémet készíteni? ==
 
== Hogyan kell padlizsánkrémet készíteni? ==
[[Fájl:Padlizsan.jpg|right]]Ha egy pirítósra vágyunk és valami egészséges dolgot szeretnénk rátenni, ami a kalóriákban sem bővelkedik annyira, akkor dobjunk össze gyorsan egy kis padlizsánkrémet!
+
Ha egy pirítósra vágyunk és valami egészséges dolgot szeretnénk rátenni, ami a kalóriákban sem bővelkedik annyira, akkor dobjunk össze gyorsan egy kis padlizsánkrémet!
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
# '''Süssük meg a padlizsánt!''' Mielőtt betennénk a sütőbe pár helyen villával szurkáljuk meg a padlizsánt! 200 fokon kb. 15-20 percig süssük a padlizsánt, hogy megpuhuljon! Próbáljuk meg beleszúrni egy fogpiszkálót, ha gond nélkül sikerül, akkor elég puha, de ha nehezen megy át rajta, akkor még kicsit hagyjuk bent a sütőben!
+
# Süssük meg a padlizsánt! Mielőtt betennénk a sütőbe pár helyen villával szurkáljuk meg a padlizsánt! 200 fokon kb. 15-20 percig süssük a padlizsánt, hogy megpuhuljon! Próbáljuk meg beleszúrni egy fogpiszkálót, ha gond nélkül sikerül, akkor elég puha, de ha nehezen megy át rajta, akkor még kicsit hagyjuk bent a sütőben!
# '''Hagyjuk kihűlni kicsit, majd hámozzuk le a héját óvatosan!'''
+
# Hagyjuk kihűlni kicsit, majd hámozzuk le a héját óvatosan!
# '''Fakéssel daraboljuk fel kis darabokra!'''
+
# Fakéssel daraboljuk fel kis darabokra!
# '''Ha szeretnénk paradicsomot is adni hozzá, akkor forrázzuk le, hámozzuk le a héját, majd vágjuk apró kockákra, és a többi zöldséggel együtt olívaolajon pároljuk össze!'''
+
# Ha szeretnénk paradicsomot is adni hozzá, akkor forrázzuk le, hámozzuk le a héját, majd vágjuk apró kockákra, és a többi zöldséggel együtt olívaolajon pároljuk össze!
# '''Olívaolajon pároljuk meg az apró kockára vágott hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és egy kicsit azt is pároljuk meg, de vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor megkeseredik.''' Fűszerezzük meg ízlés szerint és végül kicsit hagyjuk kihűlni!
+
# Olívaolajon pároljuk meg az apró kockára vágott hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és egy kicsit azt is pároljuk meg, de vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor megkeseredik. Fűszerezzük meg ízlés szerint és végül kicsit hagyjuk kihűlni!
# '''A párolt zöldségeket keverjük össze a padlizsánnal, adjuk hozzá a kanál balzsamecetet, majd botmixerrel pépesítsük meg őket!'''
+
# A párolt zöldségeket keverjük össze a padlizsánnal, adjuk hozzá a kanál balzsamecetet, majd botmixerrel pépesítsük meg őket!
# '''Végül adjuk hozzá a majonézt és a mustárt, és alaposan keverjük össze!'''
+
#Végül adjuk hozzá a majonézt és a mustárt, és alaposan keverjük össze!
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
39. sor: 39. sor:
 
* [http://www.mindmegette.hu/fuszeres-padlizsankrem.recept Fűszeres padlizsánkrém]
 
* [http://www.mindmegette.hu/fuszeres-padlizsankrem.recept Fűszeres padlizsánkrém]
 
* [http://www.mindmegette.hu/padlizsankrem-extra.recept Padlizsánkrém extra]
 
* [http://www.mindmegette.hu/padlizsankrem-extra.recept Padlizsánkrém extra]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)