Pörköltet készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
8. sor: 8. sor:
 
# '''Tisztítsuk meg a húst!''' Langyos, meleghez közelítő, bő víz alatt alaposan tisztítsuk meg a felhasznált húst, és távolítsuk el a nyálkás részeket!
 
# '''Tisztítsuk meg a húst!''' Langyos, meleghez közelítő, bő víz alatt alaposan tisztítsuk meg a felhasznált húst, és távolítsuk el a nyálkás részeket!
 
# '''Ízlés szerint távolítsuk a zsírosabb részeket!''' Ha valaki kevésbé kedveli, vagy esetleg kifejezetten ki nem állhatja a sertéshús zsírosabb részeit, az még főzés előtt. Nyersen távolítsa el ezeket a részeket a húsról, hogy később se főjön bele a pörkölt levébe a zsírja!
 
# '''Ízlés szerint távolítsuk a zsírosabb részeket!''' Ha valaki kevésbé kedveli, vagy esetleg kifejezetten ki nem állhatja a sertéshús zsírosabb részeit, az még főzés előtt. Nyersen távolítsa el ezeket a részeket a húsról, hogy később se főjön bele a pörkölt levébe a zsírja!
# '''Kockázzuk fel a húst!''' (Félig fagyosan lehet a legszebbre vágni)Vigyázzunk rá, hogy nagyjából egyenlő darabokat készítsünk elő, hogy egyszerre puhuljanak meg, és nem maradjanak rágós darabok! Kb. 3X3 cm-es kockákra vágjuk, így elkerülhetjük, hogy túl kicsire összeessenek a darabok és azt is, hogy túl nagyok legyenek, ezért rágósak maradjanak!
+
# '''Kockázzuk fel a húst!''' Vigyázzunk rá, hogy nagyjából egyenlő darabokat készítsünk elő, hogy egyszerre puhuljanak meg, és nem maradjanak rágós darabok! Kb. 3X3 cm-es kockákra vágjuk, így elkerülhetjük, hogy túl kicsire összeessenek a darabok és azt is, hogy túl nagyok legyenek, ezért rágósak maradjanak!
 
# '''Zsírban vagy olajban hagymát fonnyasztunk!''' A kockára vágott hagymát kb. 3 vagy 4 evőkanál zsíradékban fonnyasszuk gyengére a hagymát!
 
# '''Zsírban vagy olajban hagymát fonnyasztunk!''' A kockára vágott hagymát kb. 3 vagy 4 evőkanál zsíradékban fonnyasszuk gyengére a hagymát!
 
# '''Adjuk hozzá a pirospaprikát!''' Vegyük le a lángról és adjuk hozzá a kétféle pirospaprikát, de vigyázzunk, mert a paprika könnyen megfeketedik, és kesernyés ízűvé válik!
 
# '''Adjuk hozzá a pirospaprikát!''' Vegyük le a lángról és adjuk hozzá a kétféle pirospaprikát, de vigyázzunk, mert a paprika könnyen megfeketedik, és kesernyés ízűvé válik!
45. sor: 45. sor:
 
* [http://www.mindmegette.hu/sertesporkolt-iii.recept Sertéspörkölt recept]
 
* [http://www.mindmegette.hu/sertesporkolt-iii.recept Sertéspörkölt recept]
 
* [http://porkolt.lap.hu/ Pörkölt.lap.hu]
 
* [http://porkolt.lap.hu/ Pörkölt.lap.hu]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)