Otthon pálinkát főzni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
5. sor: 5. sor:
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
  
# '''Gondosan válaszd ki a pálinka alapanyagául szolgáló gyümölcsöt!''' Sokan úgy gondolják, hogy a pálinkafőzéshez a fáról lehullót, ütődött, étkezési célra már nem igazán alkalmas gyümölcs is megfelel. Valójában éppen a gyümölcs minősége határozza meg a pálinka minőségét, így érdemes odafigyelni, illetve alaposan megválogatni, hogy milyen gyümölcsből készítünk pálinkát. Sok helyen a pálinkafőzés éppen az elhullott gyümölcsök felhasználásául szolgál (hogy ne menjen pocsékba), de az ilyen alapanyagtól a végeredmény karcos lesz (a köznyelvben ezeket a párlatokat kerítésszaggatóként emlegetik, ami sokkal inkább utal a rossz minőségre, mint a magas alkoholfokra). A jó gyümölcs ismérvei a következők:
+
# '''Gondosad válaszd ki a pálinka alapanyagául szolgáló gyümölcsöt!''' Sokan úgy gondolják, hogy a pálinkafőzéshez a fáról lehullót, ütődött, étkezési célra már nem igazán alkalmas gyümölcs is megfelel. Valójában éppen a gyümölcs minősége határozza meg a pálinka minőségét, így érdemes odafigyelni, illetve alaposan megválogatni, hogy milyen gyümölcsből készítünk pálinkát. Sok helyen a pálinkafőzés éppen az elhullott gyümölcsök felhasználásául szolgál (hogy ne menjen pocsékba), de az ilyen alapanyagtól a végeredmény karcos lesz (a köznyelvben ezeket a párlatokat kerítésszaggatóként emlegetik, ami sokkal inkább utal a rossz minőségre, mint a magas alkoholfokra). A jó gyümölcs ismérvei a következők:
 
## Magas cukortartalom
 
## Magas cukortartalom
 
## Érett, megfelelő – az adott gyümölcsre jellemző - íz világú.  
 
## Érett, megfelelő – az adott gyümölcsre jellemző - íz világú.  
49. sor: 49. sor:
 
* [http://www.zsindelyes.hu/cikk_a_gyumolcs_utja.php A gyümölcs útja a palackig]  
 
* [http://www.zsindelyes.hu/cikk_a_gyumolcs_utja.php A gyümölcs útja a palackig]  
 
* [http://hvg.hu/hvgfriss/2011.01/201101_otthoni_parlatkeszites_buktatokkal_hig_a_le Az otthoni pálinkafőzés buktatói]
 
* [http://hvg.hu/hvgfriss/2011.01/201101_otthoni_parlatkeszites_buktatokkal_hig_a_le Az otthoni pálinkafőzés buktatói]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)