Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Kenyeret sütni házilag

7 bájt törölve, 2014. január 23., 16:43
Hogyan kell kenyeret sütni házilag?
== Hogyan kell kenyeret sütni házilag? ==
[[Fájl:kenyersutes_hazilagkenyersutes.jpg|250 320 px|right]]A boltokban kapható, sokszor felfújt vagy éppen szivacsszerű fehér kenyerek helyett érdemesebb inkább otthon kenyeret sütnünk. Így a tésztába csak az kerül, amit mi beleteszünk… Teljes kiőrlésű lisztek és magok felhasználásával pedig egészségesebb és ízletesebb kenyereket süthetünk. A dagasztás és a kelesztés sem nagy ördöngösség, és kemence vagy kenyérsütő gép nélkül is bátran hozzáláthatunk a kenyérsütéshez, hiszen gáz- vagy villanysütőben is kiváló kenyeret készíthetünk. Ha időnk és energiánk engedi, akkor mindennapos rutinná is válhat a házi kenyérsütés, így mindig friss és ropogós kenyér kerülhet az asztalunkra.
== Lépések ==
#Kenjük ki margarinnal és lisztezzük be a kenyérsütő tepsit, majd tegyük bele a megkelt és megformázott tésztát!
#Süssük a kenyeret közepes hőmérsékleten (kb. 180-200°C) addig, amíg aranybarna nem lesz (kb. 25-30 perc)!
 
===Teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér===
#Adjuk hozzá a lisztekhez az élesztőt, a sót és a cukrot!
1 859
szerkesztés