Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Kenyeret sütni házilag

53 bájt hozzáadva, 2014. január 23., 16:43
Hogyan kell kenyeret sütni házilag?
== Hogyan kell kenyeret sütni házilag? ==
[[Fájl:kenyersutes.jpg|320 px|right]]A boltokban kapható, sokszor felfújt vagy éppen szivacsszerű fehér kenyerek helyett érdemesebb inkább otthon kenyeret sütnünk. Így a tésztába csak az kerül, amit mi beleteszünk… Teljes kiőrlésű lisztek és magok felhasználásával pedig egészségesebb és ízletesebb kenyereket süthetünk. A dagasztás és a kelesztés sem nagy ördöngösség, és kemence vagy kenyérsütő gép nélkül is bátran hozzáláthatunk a kenyérsütéshez, hiszen gáz- vagy villanysütőben is kiváló kenyeret készíthetünk. Ha időnk és energiánk engedi, akkor mindennapos rutinná is válhat a házi kenyérsütés, így mindig friss és ropogós kenyér kerülhet az asztalunkra. 
== Lépések ==
#Kenjük ki margarinnal és lisztezzük be a kenyérsütő tepsit, majd tegyük bele a megkelt és megformázott tésztát!
#Süssük a kenyeret közepes hőmérsékleten (kb. 180-200°C) addig, amíg aranybarna nem lesz (kb. 25-30 perc)!
 
===Teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér===
#Adjuk hozzá a lisztekhez az élesztőt, a sót és a cukrot!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.mindmegette.hu/hazi-kenyer.recept/ Házi kenyér receptje]
* [http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121001-kenyersutes-otthon-kenyersutogep-nelkul.html Kenyérsütés otthon kenyérsütő gép nélkül]
* [http://www.hazikenyer.hu/index.php/menu1/ Még több kenyérrecept]
[[Kategória:Étel-ital]]
1 859
szerkesztés