Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Kókuszdiót feltörni szerkesztése

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
== Hogyan kell kókuszdiót feltörni? ==
+
== Hogyan kell feltörni a kókuszdiót? ==
  
[[Fájl:Kokusz_feltorve.jpg|right]]Szép látvány egy egész kókuszdió, de mégiscsak a fehér húsa miatt szeretjük… Ehhez pedig nehéz hozzáférni, hacsak nem ismered a kókuszdió-felbontás trükkjét.
+
Szép látvány egy egész kókuszdió, de mégiscsak a fehér húsa miatt szeretjük… Ehhez pedig nehéz hozzáférni, hacsak nem ismered a kókuszdió-felbontás trükkjét.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
[[Fájl:Kokusz_szemek.jpg|right]]
+
 
 
* A kókuszdió egyik végén három sötétebb színű mélyedés található. Keresd meg ezeket, és fordítsd úgy, hogy felül legyen a két, egymáshoz közelebb eső lyuk! A mélyedések így egy kezdetleges arcot formáznak – a felsők a szemek, az alsó a száj. (Ez azért fontos, mert a „száj” a kókuszdió leggyengébb pontja.)
 
* A kókuszdió egyik végén három sötétebb színű mélyedés található. Keresd meg ezeket, és fordítsd úgy, hogy felül legyen a két, egymáshoz közelebb eső lyuk! A mélyedések így egy kezdetleges arcot formáznak – a felsők a szemek, az alsó a száj. (Ez azért fontos, mert a „száj” a kókuszdió leggyengébb pontja.)
 
* Fúrd ki az alsó lyukat egy csavarhúzóval, egy éles ollóval vagy késsel, dugóhúzóval vagy egy nagyobb szeggel.
 
* Fúrd ki az alsó lyukat egy csavarhúzóval, egy éles ollóval vagy késsel, dugóhúzóval vagy egy nagyobb szeggel.
18. sor: 18. sor:
  
 
=== Mértani pontossággal ===
 
=== Mértani pontossággal ===
[[Fájl:Kokusz_felbe_torve.jpg|right]]
+
 
 
# A kókuszdió könnyebben széthasad egy körív mentén – ez lehet a szemek között futó „egyenlítő”, vagy egy erre merőleges körív. Először döntsd el, és esetleg jelöld be, hol szeretnéd kettéhasítani a kókuszdiót.
 
# A kókuszdió könnyebben széthasad egy körív mentén – ez lehet a szemek között futó „egyenlítő”, vagy egy erre merőleges körív. Először döntsd el, és esetleg jelöld be, hol szeretnéd kettéhasítani a kókuszdiót.
 
# Egy nagyobb, nehezebb kés tompa felével, esetleg húsklopfoló bárddal mérj csapásokat a kókuszdióra a kijelölt vonal mentén. Határozott, közepesen erős ütésekkel dolgozz, mint amikor ököllel a tenyeredbe ütsz.
 
# Egy nagyobb, nehezebb kés tompa felével, esetleg húsklopfoló bárddal mérj csapásokat a kókuszdióra a kijelölt vonal mentén. Határozott, közepesen erős ütésekkel dolgozz, mint amikor ököllel a tenyeredbe ütsz.
33. sor: 33. sor:
  
 
=== Ha máshogy nem megy ===
 
=== Ha máshogy nem megy ===
# Csavard a kókuszt törülközőbe vagy tedd egy erősebb nájlonzacskóba.
+
# Csavard a kókuszt törölközőbe vagy tedd egy erősebb nejlonzacskóba.
# A beburkolt kókuszdiót kalapáccsal verd szét, vagy a törülköző, zacskó végét fogva vágd a valamilyen kemény, ütésálló felülethez (betonlap, járda stb.).
+
# A beburkolt kókuszdiót kalapáccsal verd szét, vagy a törölköző, zacskó végét fogva vágd a valamilyen kemény, ütésálló felülethez (betonlap, járda stb.).
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
76. sor: 76. sor:
 
* [http://www.hazipatika.com/mediatar/media/Kokuszdio_Nyissa_fel_konnyeden/124 Videó – ahogy a mesterszakács csinálja]
 
* [http://www.hazipatika.com/mediatar/media/Kokuszdio_Nyissa_fel_konnyeden/124 Videó – ahogy a mesterszakács csinálja]
 
* [http://www.macikonyha.com/2008/04/kkuszhjban.html Ha nem ízlik a frissen megpucolt, nyers kókusz – egy egyszerű kókuszos keksz receptje]
 
* [http://www.macikonyha.com/2008/04/kkuszhjban.html Ha nem ízlik a frissen megpucolt, nyers kókusz – egy egyszerű kókuszos keksz receptje]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)