Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Kávéjégkrémet csinálni

Hogyan kell kávéjégkrémet csinálni?

Coffee.jpg

A nagy, nyári hőségben nem tudod mivel lehűteni magad? Vagy csak megkívántad a fagylaltot, és imádod a kávét? Mutatunk egy szupergyors jégkrém receptet, ami garantáltan a kedvenceid egyike lesz ezentúl! Nemcsak rövid időn belül elkészíthető, de egyszerű és testreszabható is!

Lépések

  1. Ízesítsd meg a tejet! Ahhoz, hogy kétszínű jégkrémet kapj, az első dolgod, hogy ízesítsd a tejet vaníliacukorral! Ha ezzel elkészültél, végy egy jégkrémkészítő formát - ha nincsen, megteszi egy kisebb joghurtos pohár is! Töltsd fel tejjel kb. a negyedéig, és tedd be a fagyasztóba, majd várd meg, amíg közepesen megfagy!
  2. Kávéfőzésre fel! Amíg a tej állaga dolgozik a fagyasztóban, addig készítsd el kedvenc kávédat ízesítve, akár vaníliafagylalttal. Hogy mit öntesz majd a tejre, annak csak a fantáziád szabhat határt! Ha készen vagy vele, várd meg, míg kihűl!
  3. Készítsd el a jégkrémet! Miután kellően kihűlt a kávéd, vedd ki a fagyasztóból a tejjel töltött jégkrémkészítő formát, és töltsd fel az elkészített itallal a pereméig!
  4. Tűzz bele pálcikát! Ehhez átlátszó fóliára, vagy alufóliára lesz szükséged. Fedd be az egészet fóliával, majd azután szúrj az összesbe fapálcikát, és mehet is a fagyasztóba!
  5. Várj 20 percet! Minél tovább van bent a finomság, annál biztosabb, hogy eléred a kívánt állagot! Jó étvágyat!

Tippek

  • Várd meg, míg a tej közepesen megfagy, különben össze fog folyni a kávéval!
  • Miután kiöntöttél mindent formába, be kell fedned Folpack-fóliával, vagy alufóliával, így fognak megállni a pálcikák!
  • Ha nincsen jégkrémkészítő formád, használhatsz joghurtos poharat is!

Amire szükséged lehet

  • Jégkrémkészítő forma,
  • fagyasztó,
  • kávéfőző,
  • kávé,
  • tej,
  • vaníliáscukor,
  • egyedi ízlés szerinti édesítőszerek,
  • pálcikák,
  • folpak, vagy alufólia.

Figyelmeztetések

  • A megfagyott tejre mindenképpen hideg kávét önts, különben megolvadhat és egybefolyik!
  • Miután kiszedted a mélyhűtőből, érdemes egyből fogyasztani, mert gyorsan megolvadhat!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi