Juhtúrós sztrapacskát készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
6. sor: | 6. sor: | ||
# '''Hámozzuk meg a krumplikat!''' Csinálhatjuk újkrumpliból is és régebbiből is! A négyoldalú reszelők csillagos felén reszeljük le a krumplit, hogy szinte folyós masszát kapjunk! Az nem jó, ha túl darabos a lereszelt burgonya! | # '''Hámozzuk meg a krumplikat!''' Csinálhatjuk újkrumpliból is és régebbiből is! A négyoldalú reszelők csillagos felén reszeljük le a krumplit, hogy szinte folyós masszát kapjunk! Az nem jó, ha túl darabos a lereszelt burgonya! | ||
# '''Adjunk hozzá két tojást!''' Keverjük össze a krumplival! | # '''Adjunk hozzá két tojást!''' Keverjük össze a krumplival! | ||
− | # '''Tegyük hozzá a lisztet!''' Először csak 50 dkg-ot, és ha felveszi, akkor a maradékot is! A lényeg, hogy kb. | + | # '''Tegyük hozzá a lisztet!''' Először csak 50 dkg-ot, és ha felveszi, akkor a maradékot is! A lényeg, hogy kb. nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. |
# '''Adjuk hozzá a két teáskanál (kicsit lehet több is) sót és a borsot''' ízlés szerint! Ne spóroljunk a fűszerekkel, mivel ezek adják meg a valódi ízét! | # '''Adjuk hozzá a két teáskanál (kicsit lehet több is) sót és a borsot''' ízlés szerint! Ne spóroljunk a fűszerekkel, mivel ezek adják meg a valódi ízét! | ||
# '''Forraljunk fel egy lábasba vizet!''' Tegyünk bele egy pici olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta és egy evőkanál sót! | # '''Forraljunk fel egy lábasba vizet!''' Tegyünk bele egy pici olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta és egy evőkanál sót! | ||
40. sor: | 40. sor: | ||
== Kapcsolódó források, hivatkozások == | == Kapcsolódó források, hivatkozások == | ||
* Saját recept | * Saját recept | ||
− | |||
− |