„Illatos omlós csirkét készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Amire szükségünk lehet)
 
(4 közbenső módosítás, amit 3 másik szerkesztő végzett, nincs mutatva)
6. sor: 6. sor:
 
# '''Csíkozzuk fel a húst!''' A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra!
 
# '''Csíkozzuk fel a húst!''' A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra!
 
# '''Pácoljuk be!''' A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát!
 
# '''Pácoljuk be!''' A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát!
# '''Készítsük el a bundához a tésztát!''' Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta!
+
# '''Készítsük el a bundához a tésztát!''' Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), liszt, sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta!
 
# '''Forrósítsuk fel az olajat!''' Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst!
 
# '''Forrósítsuk fel az olajat!''' Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst!
 
# '''Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést!''' Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül.
 
# '''Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést!''' Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül.
12. sor: 12. sor:
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
* Az illatos omlós csirkéhez nagyon jól illik a zöldséges thai tészta, de zöldséges rizzsel is tálalhatjuk.
+
* Az illatos omlós csirkéhez érdemes zöldséges [[thai tésztát készíteni]], de zöldséges rizzsel is tálalhatjuk.
 
* Az illatos omlós csirke frissen sokkal finomabb, ezért rögtön a sütés után tálaljuk fel!
 
* Az illatos omlós csirke frissen sokkal finomabb, ezért rögtön a sütés után tálaljuk fel!
 
  
 
== Figyelmeztetés ==
 
== Figyelmeztetés ==
24. sor: 23. sor:
 
* 3-4 gerezd fokhagyma
 
* 3-4 gerezd fokhagyma
 
* 3 tojás
 
* 3 tojás
 +
* liszt
 
* Só, bors
 
* Só, bors
 
* 1 sütőpor
 
* 1 sütőpor
34. sor: 34. sor:
 
* Saját konyhai tapasztalatok
 
* Saját konyhai tapasztalatok
 
* [http://www.nosalty.hu/illatos_omlos_csirkemell_recept_2043 Illatos omlós csirke egy kicsit másképp]
 
* [http://www.nosalty.hu/illatos_omlos_csirkemell_recept_2043 Illatos omlós csirke egy kicsit másképp]
 +
 +
[[Kategória:Étel-ital]]
  
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 
[[Kategória:Étel-ital]]

A lap jelenlegi, 2014. április 8., 12:02-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell illatos omlós csirkét készíteni?

Illatos csirke.jpg

Az illatos omlós csirke a kínai éttermek egyik hívogató specialitása. Az elkészítése viszont nagyon egyszerű, így a kínai konyha kedvelői otthon is évezhetik a szeretett ízeket.

[szerkesztés] Lépések

  1. Csíkozzuk fel a húst! A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra!
  2. Pácoljuk be! A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát!
  3. Készítsük el a bundához a tésztát! Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), liszt, sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta!
  4. Forrósítsuk fel az olajat! Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst!
  5. Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést! Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül.
  6. Tálalás és fogyasztás: Jó étvágyat!

[szerkesztés] Tippek

  • Az illatos omlós csirkéhez érdemes zöldséges thai tésztát készíteni, de zöldséges rizzsel is tálalhatjuk.
  • Az illatos omlós csirke frissen sokkal finomabb, ezért rögtön a sütés után tálaljuk fel!

[szerkesztés] Figyelmeztetés

  • A bundában a csirkemell csíkok nagyon gyorsan (1-2 perc alatt) megsülnek, ezért vigyázzunk, hogy oda ne égessük! Érdemes kis lángon sütni a húsokat.

[szerkesztés] Amire szükségünk lehet

  • 1 kg csirkemell
  • Olaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás
  • liszt
  • Só, bors
  • 1 sütőpor
  • Szódavíz vagy ásványvíz
  • 1 serpenyő
  • 1 nagy tál a tészta kikeveréséhez
  • 1 jó kés a hús szeleteléséhez

[szerkesztés] Felhasznált források, kapcsolódó webcímek

Az oldal szerzői

Andi02