Illatos omlós csirkét készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
6. sor: 6. sor:
 
# '''Csíkozzuk fel a húst!''' A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra!
 
# '''Csíkozzuk fel a húst!''' A tetszőleges mennyiségű csirkemellet vágjuk kis csíkokra!
 
# '''Pácoljuk be!''' A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát!
 
# '''Pácoljuk be!''' A pácoláshoz vágjunk apróra néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze olajjal! Ezzel a páclével kenegessük be alaposan a csirkemell csíkokat! A pácban hagyjuk állni a húst kb. fél-1 órát!
# '''Készítsük el a bundához a tésztát!''' Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), liszt, sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta!
+
# '''Készítsük el a bundához a tésztát!''' Az illatos omlós csirke bundája nagyon hasonlít a palacsintatésztához. A hozzávalók: tojásfehérje, szódavíz (helyette használhatunk ásványvizet is), sütőpor, só, bors. Keverjük el csomómentesen a hozzávalókat! A tészta állaga olyasmi legyen, mint a palacsintatészta!
 
# '''Forrósítsuk fel az olajat!''' Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst!
 
# '''Forrósítsuk fel az olajat!''' Egy serpenyőben melegítsük fel annyi olajat, hogy sütés közben ellepje majd a húst!
 
# '''Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést!''' Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül.
 
# '''Ha már forró az olaj, elkezdhetjük a sütést!''' Egy villával egyenként mártogassuk meg a tésztában a csirkemell csíkokat úgy, hogy a tészta teljesen befedje a hús felületét! Nem kell azonban sokáig mártogatni, nem jó, ha túl vastag lesz a bunda. A tésztával bevont csirkemell csíkokat süssük ki az olajban! Egy-egy adag 1-2 perc alatt kisül.
23. sor: 23. sor:
 
* 3-4 gerezd fokhagyma
 
* 3-4 gerezd fokhagyma
 
* 3 tojás
 
* 3 tojás
* liszt
 
 
* Só, bors
 
* Só, bors
 
* 1 sütőpor
 
* 1 sütőpor
34. sor: 33. sor:
 
* Saját konyhai tapasztalatok
 
* Saját konyhai tapasztalatok
 
* [http://www.nosalty.hu/illatos_omlos_csirkemell_recept_2043 Illatos omlós csirke egy kicsit másképp]
 
* [http://www.nosalty.hu/illatos_omlos_csirkemell_recept_2043 Illatos omlós csirke egy kicsit másképp]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)