Igazi forró csokoládét készíteni szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
6. sor: | 6. sor: | ||
# '''Szerezd be a hozzávalókat!''' | # '''Szerezd be a hozzávalókat!''' | ||
− | # '''Vegyél elő egy edényt!''' | + | # '''Vegyél elő legalább egy edényt!''' |
# '''Öntsd bele a tejet, majd tedd fel forrni!''' | # '''Öntsd bele a tejet, majd tedd fel forrni!''' | ||
− | # '''Miután felforrt a tej, tördeld bele a | + | # '''Miután felforrt a tej, tördeld bele a csokit!''' |
# '''Melegítsd tovább addig, míg a csokoládé el nem olvad!''' | # '''Melegítsd tovább addig, míg a csokoládé el nem olvad!''' | ||
# '''Mikor már krémes állagú lesz, vedd le a tűzről!''' | # '''Mikor már krémes állagú lesz, vedd le a tűzről!''' | ||
# '''Szervírozd bögrékbe a forró csokit!''' | # '''Szervírozd bögrékbe a forró csokit!''' | ||
# '''Díszítsd tejszínhabbal, csokoládésziruppal vagy amivel szimpatikus!''' | # '''Díszítsd tejszínhabbal, csokoládésziruppal vagy amivel szimpatikus!''' | ||
+ | |||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | * Ha valamilyen extrább ízvilágra vágysz, adhatsz hozzá fahéjat, | + | * Ha valamilyen extrább ízvilágra vágysz, adhatsz hozzá fahéjat, vaníliáscukrot és/vagy rumot is. |
* Készítheted fehércsokoládéból is, ez még különlegesebb. | * Készítheted fehércsokoládéból is, ez még különlegesebb. | ||
* Ha önmagában az étcsokoládét túl keserűnek érzed, inkább cukros kakaóporral vagy mézzel édesítsd, ne tejcsokoládéból készítsd! | * Ha önmagában az étcsokoládét túl keserűnek érzed, inkább cukros kakaóporral vagy mézzel édesítsd, ne tejcsokoládéból készítsd! | ||
+ | |||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
27. sor: | 29. sor: | ||
* fahéj ízlés szerint | * fahéj ízlés szerint | ||
* rum ízlés szerint | * rum ízlés szerint | ||
− | * | + | * vaníliáscukor ízlés szerint |
* tejszínhab | * tejszínhab | ||
* csokoládészirup | * csokoládészirup | ||
+ | |||
== Figyelmeztetések == | == Figyelmeztetések == | ||
40. sor: | 43. sor: | ||
*[http://www.nosalty.hu/recept/fahejas-rumos-forro-csokolade Fahéjas-rumos forró csokoládé] | *[http://www.nosalty.hu/recept/fahejas-rumos-forro-csokolade Fahéjas-rumos forró csokoládé] | ||
*[http://www.nosalty.hu/recept/feher-forro-csokolade Fehér forró csoki] | *[http://www.nosalty.hu/recept/feher-forro-csokolade Fehér forró csoki] | ||
− | |||
− |