Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Humuszt készíteni

Nincs méretváltozás, 2014. február 14., 22:08
Lépések
#* 3 evőkanál szezámkrém (tahini)
#* só és bors
#* A a csicseriborsót beszerezhetjük már beáztatott konzerves dobozban, avagy még kemény natúr csomagolásban
# Amennyiben nem tudunk szezámkrémet vásárolni sehol sem, készítsük el mi magunk otthon. A hozzávalók: 2-3 csomag szezámmag, 2-3 teáskanál pirospaprika, olívaolaj és némi só.
# '''Elkészítés:''' serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagokat, kb. 2-3 perc elég lesz neki, ne égessük oda. Öntsük bele egy kávédarálóba és daráljuk le, akkor jó ha szinte por állágú lesz. Egy kistányérba öntsük ki, és tegyük bele a pirospaprikát, és ízlés szerint sózzuk meg. Folyamatos lassú adagolással adjunk hozzá annyi olívaolajat, hogy felszívja a szezám, és így addig kevergessük, míg krémes állagú nem lesz.
581
szerkesztés