Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Hús nélkül fasírtot készíteni

Hogyan kell hús nélkül fasírtot készíteni?

Spenot.jpg

Vannak olyan időszakok, amikor nem kívánjuk a nehéz, álmosító ételeket, mint például a forró nyári napokon. Ilyenkor jól jöhet egy könnyű recept, amelyet gyorsan elkészíthetünk, és akár hidegen, akár melegen, főételnek vagy köretként is fogyaszthatunk. Ismerd meg a túrófasírt elkészítését!

Lépések

  1. A hagymát megtisztítod, apróra felkockázod és üvegesre pirítod.
  2. A túrót összekevered a spenóttal, a tojással és a tejföllel, és beízesíted: használj vegetát vagy sót, borsot, illetve ha spenót nélkül készíted, akkor próbáld ki kaporral fűszerezve! ;)
  3. Ha már üveges a hagyma, add a többi hozzávalóhoz, majd préseld bele a fokhagymát is!
  4. Keverd össze alaposan az összetevőket!
  5. Használj szilikonos muffin formát, de bármilyen sütőtálban elkészítheted! Formázz fasírt szerű gombócokat!
  6. A muffin formát béleld ki baconnel, vagy a sütő tálban tedd a tepsi aljára.
  7. Helyezd el a túrógombócokat a bacon ágyon, majd felülre is tegyél szalonnát!
  8. Előmelegített sütőben, süsd 20 percig 180 fokon!

Tippek

  • Előételnek hidegen, melegen, vagy főételnek is tökéletes!
  • Ha olyan vendéget vársz, aki nem eszik húst, de a tojást és tejterméket igen, akkor bacon nélkül készítsd el neki!
  • Bármely összetevő lehet opcionális! Nyugodtan alakítsd a receptet az ízlésednek megfelelően! Próbáld ki reszelt füstölt sajttal vagy juhtúróval is!

Amire szükséged lehet

  • 1 fej hagyma (vörös- vagy lilahagyma)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg túró
  • spenótlevél vagy fagyasztott spenót püré - ízlés- és lehetőség szerint
  • 2 tojás
  • fél pohár tejföl (elhagyható)
  • bacon - ízlés szerint
  • bors

Figyelmeztetések

  • Vigyázat, függőséget okoz!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Lilly