Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Frankfurti levest készíteni kelbimbóból

Hogyan kell Frankfurti levest készíteni kelbimbóból?

Frankfurti leves kelbimboval300.jpg

A frankfurti levest általában kelkáposztából szokták készíteni, de nagyon finom kelbimbóval is. Érdemes kipróbálni!


Lépések

  1. Készítsd elő a kelbimbót, ha fagysztott kelbimbót használsz akkor engedd fel, ha friss kelbimbót akkor pucold és mosd meg.
  2. Készítsd elő a többi zöldséget, pucold meg és karikázd fel a répákat, pucold meg és kockázd fel a krumplit, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel.
  3. Párold üveges a vöröshagymát az olajon.
  4. Add a vöröshagymához a fokhagymát, répákat, a kelbimbót és folyamatosan kevergetve piritítsd meg a zöldségeket.
  5. Húzd le a tűzről a lábost, add a zöldségekhez a majorannát, köményt, pirospaprikát, és keverd össze, majd engedd fel 2 l meleg vízzel.
  6. Tedd a lábost vissza a tűzre, add a leveshez a burgonyát és a sót és főzd közepes lángon kb. 15 percig, míg a zöldségek nagyjából meg nem puhulnak.
  7. Karikázd fel a virslit és add a leveshez.
  8. Öntsd a tejszínt a leveshez és forrald össze.
  9. Kóstold meg, ha szükséges adjál még hozzá fűszereket ízlés szerint.


Amire szükséged lehet

  • 40 dkg kelbimbó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db közepes krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl habtejszín 30%-os
  • 10 dkg (1 pár) frankfurti virsli
  • 1 evőkanál majoranna
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál só
  • 1/2 dl olaj
  • lábos


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Evus, Hogyankell