Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Flódni süteményt sütni

5 bájt törölve, 2016. január 20., 08:05
a
Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 5.38.146.40 (vita) szerkesztéséről Gycsutk szerkesztésére
== Lépések ==
* Egy 20*30 cm-es tepsihez:
# A tészta hozzávalóit keverd össze jól gyúrható tésztává. Szedd szét öt egyenlő részre, majd nyújtsd ki formára. Süss elő ezek közül 3 tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsiben (a maradék 2 az alja és a teteje lesz a sütinek, amiket így nem kell elősütni), így jóval csökkented a sütemény sütési idejét. Egy-egy tésztalapnak elég öt perc a sütőben.
# Amíg sülnek a tésztalapok, addig elkezdheted összeállítani a töltelékeket. A töltelékek összetevői ízlés és igény szerint változtathatóak. Cukor helyett használhatsz csupán mézet is.
# Jöhet a finomságok halmozása. A különböző rétegeket próbáld ugyanolyan vastagságúra elkészíteni: először a mákos tölteléket borítsd rá és egyengesd el. Erre jöhet a második tésztaréteg és a betonsűrű szilvalekvár. Minden tésztaréteget szurkálj meg picit villával. A harmadik tésztára halmozd a diós emeletet, majd a negyedikre az almásat. Végül jöhet a legfelső tészta, amit kenj le tojással, így sül meg szép pirosra.
# Ha elősütötted a középső rétegeket, akkor a süti sütési ideje lecsökken kb. 50 percre 170°-on.
 
== Tippek ==
== Amire szükséged lehet ==
* egy 20*30 cm-es tepsi
* töltelékekhez: jó sűrű (házi) szilvalekvár,
* mákoshoz: 25 dkg darált mák, 2 dkg méz, 10 dkg porcukor, 3 dkg mazsola, 1 dl fehérbor, 1,5 dl víz, citrom reszelt héja, esetleg vanília
3 567
szerkesztés